LIGA PRVAKOV

Iličić v boj z največjim klubom

V nogometni ligi prvakov počitnice, po žrebu pa bo spomladi vroče. Atalanta z Realom, Atletico s Chelseajem in Leipzig z Liverpoolom.
Fotografija: Josip Iličić je tako igral februarja letos proti Valencii, leto pozneje bo pred njim in soigralci tekma s španskim velikanom Realom iz Madrida. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Josip Iličić je tako igral februarja letos proti Valencii, leto pozneje bo pred njim in soigralci tekma s španskim velikanom Realom iz Madrida. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Prestižna nogometna liga prvakov, ki v jesenskih dneh omreži Evropo, pa ne le tistih najbolj vnetih navijačev, je na počitnicah. Završalo bo spet v drugi februarski polovici, žreb je razkril februarsko-marčne pare osmine finala. Derbi bo za uvod v Barceloni.

Če bi se ozirali k tekmovalni konkurenčnosti posameznih klubov v zadnjih mesecih, bi lahko za derbi izbrali tudi kakšno drugo tekmo od obračuna med Katalonci in Parižani, saj so zlasti prvi dodobra zabredli v tekmovalno krizo in zdaj na 8. mestu domačega prvenstva še zdaleč ne kažejo prepoznavne podobe velikega in tradicionalno uspešnega kluba.

Toda pogled ob igrišče ponuja številne zanimivosti v primerjavi med Barcelono in Paris Saint-Germainom. Tako je pri francoskih prvakih zdaj pogosto pod drobnogledom Neymar, nekdanji brazilski čudežni deček najbolj znane športne institucije iz Katalonije, spomin uhaja tudi k tistemu noremu spopadu prav med tema dvema kluboma prav iz leta 2017, ko je PSG na prvi tekmi zmagal s 4:0, Barcelona pa je bila nato v revanši boljša s 6:1.

Branilci lovorike iz zadnje sezone v tem elitnem klubskem tekmovanju, nogometaši Bayerna iz Münchna naj ne bi imeli (pre)težke naloge v dvoboju z za razred slabšim Laziem iz Rima, vendar pa Hasan Salihamidžić, športni direktor nemških prvakov, opozarja: »Proti italijanskim klubom nikdar ni preprosto!« Evropski prvak z Bayernom (2001) dobro pozna Apeninski polotok, med letoma 2007 in 2011 je nosil belo-črni dres Juventusa.
 

Izziv za naše ase


Slovenci na evropskih zelenicah? Pred vsemi tremi, ki so se s svojimi moštvi uvrstili med 16 najboljših na stari celini, so izjemne predstave. Povratnik po daljši odsotnosti Josip Iličić se bo s soigralci iz Bergama lotil največjega kluba evropske nogometne zgodovine Real Madrida. V Španiji so prepričani o skoku prek Italijanov, trener Zinedine Zidane razmišlja drugače: »Zelo spoštujem Atalanto. Toda najprej razmišljam o torkovi tekmi z Bilbaom, zdaj me zanima le to.«


Someščani Zidana in njegovih nogometašev, akterji iz Atletica Madrid, med katerimi je tudi Škofjeločan Jan Oblak, se bodo pomerili s Chelseajem, velika zgodba je pred Kevinom Kamplom in Leipzigom proti Liverpoolu. Na Saškem že zdaj odštevajo do trenerskega dvoboja Julian Nagelsmann vs. Jürgen Klopp.

Hkrati so na Uefi izžrebali pare šestnajstine finala evropske lige (18. in 25. februarja): Stojanovićev Dinamo iz Zagreba se bo pomeril s Krasnodarjem (Rus), Verbičev Dinamo iz Kijeva pa z Bruggejem (Bel). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije