POVRATNIK

Iličić spet v slovenski reprezentanci

Slovenci bodo z Azerbajdžanom igrali v 11. novembra, s Kosovom 15. novembra, v Grčiji pa bodo gostovali 18. novembra.
Fotografija: Josip Iličić. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Josip Iličić. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam nogometašev, na katere bo računal na prijateljski tekmi z Azerbajdžanom ter obračunoma v ligi narodov proti Kosovu in Grčiji. Pričakovano je spet na seznamu Josip Iličić.

Predvsem bosta pomembni tekmi v ligi narodov, v kateri Slovenija v ligi C in skupini 3 po štirih tekmah brez prejetega zadetka vodi z desetimi točkami, sledi Grčija z osmimi, praktično odpisana pa sta Kosovo in Moldavija z dvema oziroma eno točko. V ligo B bo po koncu napredoval zmagovalec skupine, zadnjeuvrščeni pa bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi C.

Slovenci bodo tekmo z Azerbajdžanom igrali v 11. novembra, s Kosovom 15. novembra, v Grčiji pa bodo gostovali 18. novembra. Vse tekme bodo ob 20.45.

Slovenija se z Azerbajdžanom še ni merila, s Kosovom je igrala oktobra in zmagala z 1:0, z Grčijo pa je igrala šestkrat in ima z njo tri poraze in tri remije, enega tudi v tej ligi narodov na prvi medsebojni tekmi (0:0).

Grčija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 54., Slovenija je 62., Azerbajdžan 114., Kosovo pa 117.

* Seznam igralcev:

- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Matjaž Rozman (Celje);
- branilci: Miha Mevlja (Soči), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Nejc Skubic (Konyaspor), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Nemanja Mitrović (Maribor), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Mario Jurčević (Osijek);
- vezisti: Josip Iličić(Atalanta), Jasmin Kurtić (Parma), Miha Zajc (Genoa), Jaka Bijol (Hannover), Amedej Vetrih (Rizespor), Sandi Lovrić (Lugano), Nino Kouter (Mura), David Tijanić (Rakow);
- napadalci: Tim Matavž (Al-Wahda), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Andraž Šporar (Sporting Lizbona), Damjan Bohar (Osijek), Haris Vučkić (Real Zaragoza).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije