ŠOK

»Igre so bile moje sanje, zdaj pa jih je odplaknilo kot dež«

Srebrna z SP v alpskem smučanju zaradi tumorja brez olimpijskih iger.
Fotografija: Elena Fanchini ima do zdaj dve zmagi v svetovnem pokalu (Lake Louise 2006 in Cortina 2015) in štiri uvrstitve na zmagovalni oder, vse v smuku. Foto: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Elena Fanchini ima do zdaj dve zmagi v svetovnem pokalu (Lake Louise 2006 in Cortina 2015) in štiri uvrstitve na zmagovalni oder, vse v smuku. Foto: FOTO: Reuters

MILANO – Italijanska alpska smučarka Elena Fanchini je v petek sporočila, da ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Pjongčangu, ki bi bile njene četrte. Vzrok je tumor, ki so ji ga našli na pregledih v bolnišnici v Bergamu. »Našli so ji tvorbo, ki pa se da pozdraviti. Želimo, da se Elena zaveda, da smo z njo in njeno družino in da čakamo na njeno vrnitev na smučišča,« so sporočili iz italijanske zveze.

»Vsakdo se spopada s težkimi časi, ki življenje postavljajo na preizkušnjo. Vsekakor mi ni lahko, ko pomislim, koliko odrekanja je bilo zaradi olimpijskih iger. Igre so bile moje sanje, zdaj pa je jih odplaknilo kot dež. Pred mano je nov, zelo resen izziv in verjamem, da se bom z njim znala spoprijeti. Verjamem, da se bom vrnila močnejša. Upam, da že naslednje leto,« je optimistična ena od treh sester Fanchini.

Elena ima do zdaj dve zmagi v svetovnem pokalu (Lake Louise 2006 in Cortina 2015) in štiri uvrstitve na zmagovalni oder, vse v smuku. Leta 2005 je na svetovnem prvenstvu v Bormiu v smuku osvojila srebrno kolajno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije