LIGA PRVAKOV

Hrvaški nogometni zvezdnik Modrić poškodovan, liga prvakov pa pred vrati

Počivati bo moral najmanj deset dni.
Fotografija: Nogometaš zvezne vrste se je poškodoval ob zadnjem porazu v prvenstvu proti Gironi. FOTO: Antonio Bronic, Reuters
Odpri galerijo
Nogometaš zvezne vrste se je poškodoval ob zadnjem porazu v prvenstvu proti Gironi. FOTO: Antonio Bronic, Reuters

Hrvaški nogometni zvezdnik Luka Modrić si je poškodoval stegensko mišico, je sporočil njegov klub Real Madrid. Španski mediji, med njimi Marca, poročajo, da bo 37-letnik počival najmanj deset dni, zaradi česar je vprašljiv za prihajajoči pokalni finale in prvo tekmo polfinala lige prvakov.

Modrić bi lahko po najslabšem scenariju izpustil finale kraljevega pokala proti Osasuni, ki bo v soboto, 6. maja, nato pa še tri dni pozneje prvo tekmo polfinala lige prvakov doma proti Manchester Cityju.

Nogometaš zvezne vrste se je poškodoval ob zadnjem porazu v prvenstvu proti Gironi (2:4).

Za zdaj je njegov nastop vprašljiv

»Bomo videli, kako bodo potekali naslednji dnevi. Za zdaj je njegov nastop v finalu pokala vprašljiv. Upamo, da bo pravočasno okreval. Takšne stvari se v nogometu pač dogajajo, a imamo dovolj dobrih igralcev na sredini igrišča,« je, kot navaja nemška tiskovna agencija, na današnji tiskovni konferenci dejal trener Carlo Ancelotti.

»Vseeno je Luko nemogoče nadomestiti zaradi vseh izkušenj s pomembnih tekem,« je še dodal Italijan na čelu kraljevega kluba.

Modrić bo zagotovo izpustil sobotni obračun 32. kroga španskega prvenstva proti Almerii. Real ima sedem krogov pred koncem 11 točk zaostanka za vodilno Barcelono.

Iz vrst Bayerna iz Münchna pa so sporočili, da se je poškodoval osrednji branilec Dayot Upamecano. Francoz si je prav tako kot Modrić poškodoval stegensko mišico, z igrišč pa bo odsoten najmanj dva tedna.

Bayern je po imenovanju Thomasa Tuchla za trenerja zašel v krizo, izpadel iz lige prvakov ter v nemškem prvenstvu zdrsnil na drugo mesto za Borussio Dortmund.

Ta konec tedna bodo Bavarci v nedeljo gostili Hertho iz Berlina, Dortmund, ki ima na lestvici točko več od Bayerna, pa bo drevi gostoval pri Bochumu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije