ROKOMET

Horžen brez milosti proti bivšim

Pred Celjem Pivovarno Laško pet ključnih dni pri branjenju naslova v ligi NLB. Trimo s trenerjem Urošem Zormanom lačen dokazovanja proti ranjenim prvakom.
Fotografija: Kristjan Horžen je decembra lani Trebanjcem v Zlatorogu nasul sedem golov. FOTO: CPL
Odpri galerijo
Kristjan Horžen je decembra lani Trebanjcem v Zlatorogu nasul sedem golov. FOTO: CPL

V petih dneh lahko rokometaši Celja Pivovarne Laško osvojijo ali zapravijo naslov državnih prvakov. Danes ob 17.30 bodo gostovali v novomeški dvorani Leona Štuklja pri Trimu, v sredo še v Velenju. Obeta se razburljiv finiš sezone, ki ga še pred tremi tedni nihče ni pričakoval. Celjani so nanizali 19 zmag, preden so naleteli na mino. Pravzaprav na dve.

Najprej so sredi aprila prvič po sedmih letih in pol izgubili doma proti Gorenju, štiri dni pozneje so klonili še v Kopru ter ponudili prst tekmecem, ki bodo želeli zagrabiti celo roko. Prav gotovo Trimo, katerega trener Uroš Zorman bi si še kako želel vzeti celjski skalp. Že dolgo ni v najboljših odnosih s klubom, s katerim je leta 2004 osvojil ligo prvakov, ob tem je bil tudi razočaran, ko so mu pivovarji izpred nosu speljali načrtovano okrepitev Tilna Strmljana. Za Celjane je reprezentančni premor prišel kot zvonec za boksarja v nokdavnu.

S formo, kakršno so pokazali proti Gorenju in Kopru, bi se lahko niz porazov kaj hitro podaljšal na štiri. Uprava kluba, predsednik Jernej Smisl je včeraj praznoval rojstni dan, ni posegla po radikalnih ukrepih in je odobrila popravni izpit trenerju Tomažu Ocvirku. Ta je imel dovolj časa za konsolidacijo vrst, res pa je, da je bilo sedem igralcev na reprezentančnih akcijah. Tudi mladi krožni napadalec Kristjan Horžen, ki je v Celje prišel prav iz Trima in bo imel še dodaten motiv. Že decembra lani je bil proti bivšemu klubu ob zdaj poškodovanem Josipu Šarcu s sedmimi goli najboljši strelec, ko so Celjani slavili dokaj tesno zmago z 28:25. Trinajst minut pred koncem je bil Trimo celo v vodstvu ...
 

Ogrožena liga prvakov


»Privoščili smo si dva poraza, ki si ju ne bi smeli, zlasti ne tistega v Kopru. Sami smo si bili krivi. Toda še vedno imamo vse v svojih rokah. Vrag je vzel šalo, do konca je pet tekem in vseh pet moramo dobiti,« je računica preprosta za Horžena, ki se dobro zaveda vložka. »Vemo, kaj bi pomenilo, če Celje ne bi bilo prvak. Ostalo bi brez lige prvakov, s tem bi bili povezani tudi vložki. Zato moramo pokazati vse, kar znamo, da preprečimo najslabši scenarij,« pravi Horžen in dodaja, da je bil premor blagodejen za ekipo.


»Veliko slabe volje se je nabralo, kar je bilo logično. Tisti, ki smo bili v reprezentanci (poleg njega še Tilen Kodrin, Matic Grošelj, Vid Poteko, Domen Novak in Tadej Mazej; op. p.), smo se vrnili dobre volje in polni elana, saj smo dobili svoje minute in jih dobro izkoristili. Pred nami sta zdaj najbolj pomembni tekmi sezone, verjamem v dve zmagi, ki nam bosta vrnili nasmeh na obraz. Danes mora Trimo pasti zlepa ali zgrda,« nekdanjim tovarišem ne bo prizanesel Horžen, eden od udarnih mož Ocvirka, ki si tretje ničle v nizu nikakor ne sme privoščiti, če želi dočakati derbi v Rdeči dvorani. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije