HOKEJ

Hokejski šef Rakovec v boj za župana Kranja

Prvi mož HZS Matjaž Rakovec najprej po selektorja Matjaža Kopitarja. Končan je domači prestopni rok, dva igralca Sij Acroni Jesenic k SŽ Olimpiji.
Fotografija: Matjaž Rakovec (levo) upa, da bo spet lahko sodeloval z Matjažem Kopitarjem. Foto: Marko Feist
Odpri galerijo
Matjaž Rakovec (levo) upa, da bo spet lahko sodeloval z Matjažem Kopitarjem. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – Matjaž Rakovec, v zadnjih osmih letih predsednik Hokejske zveze Slovenije, je med aprilskim SP skupine B v Budimpešti razmišljal, da bi novo zasedanje volilne skupščine, na katerem bi spet kandidiral, izvedli jeseni. Toda nujnost nekaterih nalog in dogovor z novim selektorjem, bržkone Matjažem Kopitarjem, sta botrovala zgodnejšim volitvam. Tako je Rakovec že v torek kandidiral in vnovič postal prvi mož HZS.

Gorenjec, star 53 let, protikandidata ni imel, izbrali pa so ga skoraj soglasno – med 24 navzočimi člani skupščine od skupno 26 jih je 23 dvignilo roko za Rakovca, le Rudi Hiti, predsednik HDD Bled, je bil pri tem glasovanju vzdržan. Sicer pa ni skrivnosti: Rakovčeva pot je jasna, prepletena s tekmovalnimi uspehi in padci, medsebojno zaupanje vodilnih v slovenskem hokeju pa je na višji ravni kot nekoč. To je bilo tudi vidno na tem volilnem zasedanju brez pripomb.

Še največ pozornosti so pritegnile besede ​Braneta Terglava, tudi tokrat izvoljenega predsednika nadzornega odbora zveze, o tem, kako hokej ne uživa podpore v slovenskem športnem prostoru, kot bi si jo zaslužil. Besede o tem, da gre za najuspešnejšo ekipno športno panogo pri nas, lahko botrujejo razpravam tudi iz nogometnih, rokometnih in košarkarskih vrst, a navzoči so seveda le lahko prikimali omenjenim spoznanjem o slovenskem hokejistu Anžetu Kopitarju kot uglednem asu v NHL ter dvakratni uvrstitvi risov na prestižni olimpijski turnir.

»Res pa je, da se bom zavzel, da bi tudi posamezniki iz vrst državnih prvakov v ekipnih panogah dobili zaposlitev pri enem od ministrstev, tako kot ta pripada najboljšim iz posamičnih disciplin,« je dejal Rakovec, potem ko je bilo jasno, da bo vstopil v svoje tretje štiriletno obdobje kot predsednik krovne hokejske organizacije. V prihajajočih letih bi rad poskrbel vsaj za eno novo ledno dvorano, med tekmovalnimi cilji pa je podčrtal vrnitev risov v najvišji svetovni razred kot tudi tretjo uvrstitev zapored na olimpijske igre.

»V naslednjih dneh me čaka pogovor z Matjažem Kopitarjem, ki je najresnejši kandidat za vrnitev na reprezentančno klop. Pretehtali smo nekaj razlogov, zagotovo je med ključnimi mnenje nekaterih naših dolgoletnih reprezentantov, ki Matjaža vidijo kot najbolj primernega za novi reprezentančni vzpon,« je povedal stari novi predsednik in tudi potrdil, da bo jeseni kandidiral za župana v Kranju. Očitno volilna jesen bo ponudila močan hokejski odmev – kajti poleg Rakovca naj bi se tudi sedanji jeseniški podžupan, naš dolgoletni reprezentant Miha Rebolj, potegoval za vodilno mesto v drugem največjem gorenjskem mestu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije