FORMULA 1

Hamilton bo Schumiju vzel še en rekord

Angleški šampion si bo dal po 1000. dirki narediti novo tetovažo. Valtteri Bottas trdno odločen povečati prednost v točkovanju.
Fotografija: Valtteri Bottas si želi ostati na vrhu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Valtteri Bottas si želi ostati na vrhu. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Tretja letošnja dirka za veliko nagrado Kitajske bo v nedeljo (s startom ob 8.10) hkrati jubilejna 1000. v formuli 1. Kot vodilni dirkač je tudi v Šanghaj pripotoval Mercedesov Finec Valtteri Bottas, a ni bil zadovoljen s tem, kar je pred dvema tednoma prikazal v Bahrajnu, kjer je osvojil drugo mesto za moštvenim sotekmovalcem Lewisom Hamiltonom.
Valtteri Bottas si želi ostati na vrhu. FOTO: Reuters
Valtteri Bottas si želi ostati na vrhu. FOTO: Reuters

»Zagotovo bi lahko marsikaj izpeljal bolje. Na začetku sem preveč pazil na gume, da bi imel proti koncu prednost, česar pa nisem dočakal,« je pojasnil 29-letnik iz Nastole pri Lahtiju, ki mu ne najboljša predstava v Sakhirju ne povzroča skrbi. »Že res, da moje dirkanje v Bahrajnu še zdaleč ni bilo popolno, niti približno ne tako, kot je bilo, denimo, pred tem v Melbournu, vendar si zaradi tega ne belim glave,« je poudaril Bottas in priznal, da se zaradi vodstva v skupni razvrstitvi počuti, kot da bi imel na hrbtu prilepljeno tarčo. A to ga ne moti.

»Vsekakor si želim na vrhu tudi ostati. A ne le to; želim si še povečati prednost,« je finski as, ki je lani v Šanghaju zaostal zgolj za Avstralcem Danielom Ricciardom, razkril svoje načrte za nedeljsko preizkušnjo, pred katero pa ima vsega točko naskoka pred Hamiltonom.
 

Zaslužil bo 435 milijonov evrov


Angleški šampion vsaj navzven ni tako zelo osredotočen na veliko nagrado Kitajske. Pred prihodom v Azijo je svoje navijače na družabnih omrežjih pozval, naj mu pošljejo zanimive predloge za tetovažo, ki si jo bo dal narediti v Šanghaju. Po predlanski tamkajšnji zmagi se je odpravil h kitajskemu mojstru, in ta mu je vtetoviral pismenke s pomenom Ljubezen bojevnikov.

»To bo za zmeraj ostalo z menoj,« je na instagramu zapisal Hamilton in se zahvalil svojim kitajskim privržencem za vso podporo: »Pri vas se res počutim dobrodošlega, vaša energija je neverjetna.« Branilec naslova svetovnega prvaka ima sicer v zadnjem obdobju obilo razlogov za zadovoljstvo; po podatkih ameriškega poslovnega magazina Forbes bo namreč legendarnemu Nemcu Michaelu Schumacherju odvzel še en rekord.

Na Hamiltonov račun bo namreč, vštevši tudi letošnjo in prihodnjo sezono, skupaj kapnilo 435 milijonov evrov, torej največ med vsemi dirkači formule 1. Schumi je, denimo, do konca sezone 2012, po kateri je sklenil svojo bogato kariero, zaslužil 413 milijonov evrov. Na tretjem mestu je Španec Fernando Alonso (407 milijonov evrov), četrti je Nemec Sebastian Vettel (319 milijonov evrov), peti pa Finec Kimi Räikkönen (295 milijonov evrov).


Vettel ni zameril Leclercu


V Ferrarijevem taboru, ki je s tretjim mestom Charlesa Leclerca in petim Sebastiana Vettla pred dvema tednoma v Bahrajnu iztržil manj, kot je bil sposoben, se nadejajo, da bodo tokrat bolje unovčili hitrost poskočnega vranca SF90. »Iz sleherne dirke se nekaj naučimo,« je povedal 31-letni Nemec, ki deset let mlajšemu Monačanu ni zameril, da ga je v Sakhirju prehitel kljub drugačnim moštvenim navodilom.
»Povsem normalno je, da poskuša izkoristiti vsako priložnost, ki se mu ponudi,« je Vettel še dejal o Leclercu, ki je po odlični bahrajnski predstavi tako rekoč čez noč postal eden od vročih kandidatov za osvojitev letošnje lovorike. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije