Fassi." />
STRAŠNO

Grozljivi kriki bolečin: smučarka utrpela grd zlom (VIDEO)

Zgodilo se je na superveleslalomski tekmi v Val di Fassi.
Fotografija: Kajsa Vickhoff Lie na svetovnem prvenstvu v Cortini. Zdaj jo čaka dolgo okrevanje. FOTO: Denis Balibouse, Reuters
Odpri galerijo
Kajsa Vickhoff Lie na svetovnem prvenstvu v Cortini. Zdaj jo čaka dolgo okrevanje. FOTO: Denis Balibouse, Reuters

Današnjo superveleslalomsko tekmo svetovnega pokala za dekleta so zaznamovali nekateri grdi padci. Najhuje jo je skupila Norvežanka Kaisa Vickhoff Lie.

Svet so obšli grozljivi posnetki njenega padca, v katerem je utrpela hud zlom golenice. Komaj 22-letna smučarka je bila pri zavesti, a je ujeta v zaščitnih mrežah v neizmernih bolečinah in pogledu na svojo nogo kričala od bolečin. Zaradi kompliciranega zloma so jo s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, tekma pa je bila prekinjena za dobre pol ure.



Iz norveške reprezentance prihajajo poročila o več zlomih golenice in mečnice.

Reševalci so morali pomagati tudi Avstrijki Rosini Schneeberger, ki je po padcu že po nekaj zavojih nenadzorovano drsela po progi in se tako kot Norvežanka pred njo ustavila šele v zaščitnih mrežah.

Tekmo je dobila Italijanka Federica Brignone, Švicarka Lara Gut Behrami, ki je bila po dveh smukaških zmagah tokrat druga, pa je že osvojila mali kristalni globus v tej disciplini. 

Maruša Ferk je prismučala na 29. mesto, Ilka Štuhec pa je v veliki krizi zaostala za več kot štiri sekunde in se uvrstila na rep uvrščenih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije