Grabić od našega Ballacka do našega Kloppa

Bravo zadal Olimpiji drugi najvišji poraz v zgodovini 1. SNL. Milanu Mandariću se je menjava Safeta Hadžića vrnila kot bumerang.
Fotografija: Pod taktirko Dejana Grabića je Bravo nanizal že peto zaporedno prvenstveno zmago. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Pod taktirko Dejana Grabića je Bravo nanizal že peto zaporedno prvenstveno zmago. FOTO: Jure Eržen

Ko je bil Brane Oblak na začetku tisočletja trener Olimpije, je bil Dejan Grabić eden od njegovih priljubljenih igralcev. »On je naš Michael Ballack,« je najboljši slovenski nogometaš v zgodovini zaznamoval 39-letnega Dolenjca za vse življenje.

Trener Brava v vlogi obetavnega zveznega igralca niti približno ni izpolnil Oblakovih pričakovanj, a bi jih utegnil v vlogi, ki ji Brane ni bil tako kos, kot je bil igralski: v trenerski. Kar je Bravo uprizoril v 28. krogu 1. SNL v Stožicah, bo še dolgo odmevalo v glavnem mestu in po Sloveniji. Vodilni Olimpiji je nasul pet golov, štiri po vsega 25 minutah. Grabićevi fantje so leteli kot naviti in se poigravali z ljubljanskimi branilci. Strelski niz je ob igralcu več (Eric Boakye je bil na desni strani, kjer je stekla akcija za gol, v zdravniški oskrbi) začel odpisani mariborski mladinec Aljoša Matko, nadaljeval Dinamov biser iz Splita Roko Baturina, dopolnil pa še en mariborski »višek« Martin Kramarić.


»Imamo tudi nekaj sreče. Pobiramo tekmece Celja, s čimer se nanje lahko ustrezno pripravimo,« je priznal Grabić, ki velja za zelo skrbnega trenerja. Je marljiv, analitičen in dovzeten za nasvete ter mnenja sodelavcev.
Pred postkoronskim nadaljevanjem lige je Bravo v Ljudskem vrtu prejel pol ducata golov. V zadnji tekmi pred prekinitvijo je v Ljudskem vrtu premagal Maribor ter povzročil pretres in slovo dvojca Zlatko Zahović-Darko Milanič.

Kot da se je Grabić nalezel rušenja velikih, je pošteno zamajal tudi Stožice in omajal prepričanje Milana Mandarića (včeraj še ni objavil, kdo bo novi trener), da je ravnal pravilno, ko je odstavil priljubljenega trenerja Safeta Hadžića. V prvi tekmi se je predsedniku zeleno-belih precej pomenljiva poteza vrnila kot bumerang.


»Edini trener, ki lahko ustavi Olimpijin padec, je Hadžić,« je zaščitil kolega in prijatelja sredin junak, ki bo odslej tudi pod povečevalom. Če se Dejanu ni posrečilo biti naš Ballack, pa bi lahko postal naš Klopp. Prihaja v leta, ko se je tudi sloviti Nemec zavihtel med prvorazredne trenerje. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije