SMUČANJE

Goričanka si je polepšala torek

Ana Bucik (12.) naša najboljša na strmini v Franciji, Meta Hrovat odstopila. Za zmagovalko Mikaelo Shiffrin Courchevel ohranja poseben pomen.
Fotografija: Mikaela Shiffrin ima zdaj že 72 zmag. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin ima zdaj že 72 zmag. FOTO: Tomi Lombar

Pred vrati so božični praznični dnevi in takoj za njimi že vstop v novo koledarsko leto. Smučarski spored pa je do takrat zelo strnjen, ženska karavana tehničnih disciplin se bo danes še drugi dan zapored pomerila v veleslalomu.

V včerajšnji preizkušnji je bila najboljša ameriška šampionka Mikaela Shiffrin, med Slovenkami se je v lepi luči z 12. mestom, s čimer je izenačila svojo najboljšo uvrstitev v tej disciplini doslej, predstavila Ana Bucik. Razočaranje je s hitrim odstopom doživela Meta Hrovat. Ni dvoma o tem, da se je Kranjskogorčanka ambiciozno lotila olimpijske zime, po včerajšnjem ponesrečenem torku bo danes popravni izpit. »Škoda za Metin odstop, saj je odlično začela na zgornjem delu prve proge,« je poudaril glavni trener slovenskih smučark v tehničnih disciplinah Sergej Poljšak.

Bolj zadovoljen pa je bil ob beri drugih treh naših tekmovalk: Ana Bucik je potrdila, da se tudi v veleslalomu vzpenja, slalom ji je že tako kot njena udarna disciplina pisan na kožo, kot dobitnici točk pa sta poglavitna cilja pred včerajšnjo tekmo uresničili Andreja Slokar (22.) in Neja Dvornik (25.).

Še naprej zbira zmage

Najboljša v včerajšnjem veleslalomu pa je bila ameriška smučarska šampionka Mikaela Shiffrin. Zabeležila je že svojo 72. zmago – na večni lestvici sta pred njo le Ingemar Stenmark (86 zmag) in Lindsey Vonn (82) –, Courchevel pa je sploh pri njej posebno zapisan. Tu je namreč pred enim letom dosegla prvo zmago po vrnitvi na bele strmine, potem ko se je ob očetovi smrti za nekaj časa umaknila od smučarske karavane.

Sicer pa je včeraj poudarila, da pot k zmagi še zdaleč ni bila preprosta: v zadnjem mesecu dni je bila to že njena 14. tekma, saj smuča v vseh disciplinah. Na stopničkah sta bili še Švedinja Sara Hector, sicer dobra prijateljica naše Tine Robnik, in Švicarka Michelle Gisin. ​​​​​​​

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije