NOVA SEZONA

Goran Dragić se boji le poškodb

Nekdanji reprezentančni kapetan čez nekaj dni odhaja v ZDA. Miami je okrepil svoje vrste, Dragić je bil blizu selitve k LA Lakers.
Fotografija: Zaradi Gorana Dragića bo pri miamijski vročici vedno visoka temperatura. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zaradi Gorana Dragića bo pri miamijski vročici vedno visoka temperatura. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Dobra dva meseca sta ostala do nove sezone v košarkarski ligi NBA, kjer bodo letos igrali trije Slovenci: staroselcu Goranu Dragiću in Dallasovi zvezdi Luki Dončiću se je pridružil Vlatko Čančar. »Prihod vsakega slovenskega igralca v NBA je velika stvar. V preteklih letih je bilo nekaj suše, tam sva bila le jaz in Beno Udrih, zdaj se to na srečo popravlja,« nekaj dni pred vrnitvijo v ZDA razmišlja 33-letni veteran Goran Dragić, ki vstopa v zadnje leto pogodbe (in svojo dvanajsto sezono v ligi NBA) z ekipo Miami Heat. V minulih dveh mesecih skorajda ni bilo dneva, da ga ne bi selili v drug klub. A se to (za zdaj) ni zgodilo. »S tem se ne obremenjujem. Če se to zgodi, se bo pač zgodilo,« se je z ravnanjem z igralci v ligi NBA sprijaznil Gogi. Poleti je bil blizu selitve v Dallas, kjer bi združil moči z Luko Dončićem, in v tabor LA Lakers. O slednji različici je bil obveščen, z drugimi zadevami pa ga njegov zastopnik, srbski agent Rade Filipović, očitno ni obremenjeval. Miami se je okrepil, prišel je Jimmy Butler, cilj zasedbe je, da odmevno sezono odigra Američan Edrice Femi Adebayo - Bam, ki začenja svojo tretjo v NBA. Miami bi rad v končnico. Ali bo tam res pristal, bo precej odvisno tudi od Dragića, za katerega se po vsej verjetnosti zdi, da sezone morda sploh ne bo sklenil v Miamiju. Občutek je, da bi ga lahko vročica zadržala le, če bo dobro igral in se Miami resnično bori za mesto med osem najboljših na vzhodnem delu lige, po vseh drugih scenarijih pa se ga bodo (verjetno) poskušali na Floridi rešiti.

Ne spreminja odločitev

V minulih tednih je predsednik Miami Heat Pat Riley v Ljubljano poslal trenerje, da so dali ​Gogiju jasna navodila, kako naj trenira. V lanski sezoni se ni naigral, zaradi poškodb je zbral le 36 tekem. Gogi se zaveda, da je konec kariere na obzorju, tudi zato ne skriva hvaležnosti, da ostaja zdrav. Med vrsticami priznava, da se boji le poškodb. V teh dneh, ko spet jemlje slovo od domovine, se rad ozre na prehojeno reprezentančno pot, ki ji je pred dvema letoma z naslovom evropskega prvaka postavil piko na i. To je bil labodji spev njegovi reprezentančni karieri, ki je končana! Kljub številnim poizkusom, da si morda premisli. »Nisem človek, ki bi spreminjal odločitve,« ostaja načelen Goran Dragić, ki bo le stiskal pesti, da Sloveniji prihodnje leto v dodatnih kvalifikacijah uspe, da se sploh prvič uvrsti na olimpijske igre. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije