PLANICA 2020

Eisenbichler: Ljubim Planico!

Nemški zvezdnik med vročimi favoriti 26. SP v smučarskih poletih. Na letalnico bratov Gorišek je še posebno čustveno navezan.
Fotografija: Markus Eisenbichler se v Planici počuti kot doma. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Markus Eisenbichler se v Planici počuti kot doma. FOTO: Matej Družnik

Ko v novinarskem središču v kleti Nordijskega centra Planica beseda nanese na favorite 26. svetovnega prvenstva v smučarskih poletih (posamična tekma se bo danes razpletla s tretjo in četrto serijo), poznavalci tega športa največkrat omenijo ime Markusa Eisenbichlerja. Nemški skakalni zvezdnik je predolimpijsko sezono svetovnega pokala pričakal v vrhunski formi, z zmago na uvodni postaji v Visli takoj oblekel rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi, ki jo je sicer izgubil po veliki smoli z vetrom na prvi tekmi v Nižnem Tagilu, kjer mu jo je slekel veliki norveški tekmec Halvor Egner Granerud.
Primož Peterka pomaga po najboljših močeh. FOTO: Boštjan Fon
Primož Peterka pomaga po najboljših močeh. FOTO: Boštjan Fon

Toda od ruskega šoka, ko se je mojstrsko izognil padcu, si je hitro opomogel, na letalnici bratov Gorišek že od prvega poskusa naprej spet nizal vrhunske nastope in za nameček v četrtek sebi v prid odločil kvalifikacije. »Hitro sem ujel pravi ritem in prikazal lepe polete,« je dobro razpoložen 29-letni Bavarec, ki ga na slovensko velikanko vežejo čudoviti spomini. Nič čudnega, ko pa je marca lani v Planici poletel do osebnega rekorda (248 m) in krstne zmage v svetovnem pokalu.
 

Vesel, da so pripravili prvenstvo


Kot je izjavil po četrtkovem podvigu, je vesel, da so prireditelji v izrednih razmerah, ki zaradi epidemije novega koronavirusa vladajo po svetu, sploh pripravili svetovno prvenstvo, ni pozabil prehvaliti niti vrhunsko pripravljene letalnice.


»Ko so marca odpovedali tekmovanje, sem bil zelo žalosten. V Planici sem pri osemnajstih letih kot predskakalec opravil svoje sploh prve polete, zaradi česar sem toliko bolj čustveno povezan s tem krajem. Ljubim to letalnico. Seveda pa so čustva povezana tudi z vzdušjem, ki se ga vsakič znova še posebno veselim. To je velikanski ljudski praznik in bi moral biti vrhunec prejšnje zime, pravzaprav vrhunec moje celotne kariere,« je dal v nedavnem pogovoru za nemški časnik Welt jasno vedeti, kam meri tudi to pot. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije