PODPIS MILIJONSKE POGODBE

Dončićevi šefi iz Dallasa že v Sloveniji

Do podpisa pogodbe naj bi prišlo v torek.
Fotografija: Luka Dončić se je v Slovenijo vrnil v nedeljo, danes pa so že tu Američani. FOTO: Sergio Perez, Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić se je v Slovenijo vrnil v nedeljo, danes pa so že tu Američani. FOTO: Sergio Perez, Reuters

Delegacija kluba Dallas Mavericks z lastnikom Markom Cubanom na čelu je danes prispela v Slovenijo na sestanek z Luko Dončićem. Dončićeve šefe so ujeli ob prihodu na brniško letališče. Kot smo že poročali naj bi Dončiću predstavili novo pogodbo, ki bo veljavna od sezone 2022/23, ko se izteče trenutna. Podpisali naj bi jo v torek. Poleg Cubana so tu še novi trener Dallasa Jason Kidd, novopečeni svetovalec Dirk Nowitzki, generalni direktor Nico Harrison in njegov pomočnik Michael Finley.

image_alt
Bombica iz lige NBA: V Slovenijo prihajajo Dončićevi šefi


Da bo vodstvo kluba osebno pripotovalo v Slovenijo, je razkril nekdanji novinar New York Timesa in športne mreže ESPN Marc Stein. Dončiću naj bi ponudili v podpis petletno pogodbo, ki mu bo prinesla več kot 200 milijonov dolarjev. Po nekaterih informacijah naj bi bil znesek 207 milijonov dolarjev (175 milijonov evrov).

Dončić je sicer nesporno prvo ime Dallasa, v preteklih tednih pa je skupaj s soigralci iz slovenske reprezentance na olimpijskih igrah osvojil četrto mesto. S svojimi predstavami je slovenska izbrana vrsta navdušila tudi Cubana, ki ji je po vsaki tekmi čestital. Po obisku Dončića bosta Kidd in eden njegovih pomočnikov pot nadaljevala še v Latvijo h Kristapsu Porzingisu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije