Dončić pogreša Porzingisa

Dallas je konec tedna občutil moč LA Lakers in LeBrona Jamesa. Miami Heat z Goranom Dragićem izgubil v Brooklynu.
Fotografija:
Odpri galerijo

V bliskovitem ritmu in z geslom Jutri je nov dan se za slovenski zvezdniški dvojec košarkarjev Luko Dončića in Gorana Dragića v ligi NBA vrstijo tekme, po katerih ni veliko časa za razmislek, kaj je šlo narobe oziroma kaj je bilo dobrega. Še posebno za Dončića, ki je v najboljšem obdobju za pridobivanje dragocenih izkušenj; še posebno ko ne gre vse po načrtih.

Iz poraza v zmago, takšen je bil konec tedna za 20-letnega »Teksašana«, ki je v sobotnem soočenju z vodilnim moštvom zahodne konference LA Lakers občutil moč in izkušnje LeBrona Jamesa, dan pozneje pa z zanj povprečno predstavo popeljal Dallas do 24. zmage nad Philadelphio s 109:91.

Ob le 40-odstotnem metu je Dallas izgubil z Jezerniki s 114:129. Jezo in bes je Dončić stresal že med četrto tekmo v sezoni proti Jamesu in druščini (tri zmage LA Lakers). Frustracij, ker mu ni šlo vse po načrtih, čeprav z vnovič statistično lepo zabeljenim učinkom 25 točk, 10 skokov in sedem podaj (z metom iz igre 8:19, izgubil je šest žog), ni mogel skriti. Izkazal se je tudi kot pravi šovman, saj si je med tekmo po enem od zgrešenih prostih metov (od trinajstih jih je zadel le osem) strgal dres.

Kljub vsemu si je znova prislužil laskave besede razigranega Jamesa (35 točk, 16 skokov, sedem podaj). »Precej pred svojimi leti je. To potrjuje na igrišču in zunaj njega. Dallas ima v njem izjemnega igralca,« je sloviti Dončićev tekmec tudi v izboru za uvrstitev na tekmo vseh zvezd (all-star) pohvalil Slovenca.​
 

Le 24 ur pozneje na kolenih Philadelphia


Dallas je le 24 ur po porazu z LA Lakers domači niz šestih tekem končal s tretjo zmago in preprečil, da bi prvič v sezoni izgubil tri dvoboje zapored. »Raje bi videl zmago ali dve več, a smo vsaj končali niz domačih tekem z zmago,« je bil mešanih občutkov trener Dallasa Rick Carlisle, ki podobno kot Dončić pogreša Kristapsa Porzingisa. Odsotnost poškodovanega Latvijca krepko omejuje napadalno širino moštva, saj je včasih preveč odvisno od Dončićevega razpoloženja. A pri Dallasu so zelo previdni in ne bodo silili za vsako ceno. Za Porzingisa velja, da ni določenega dneva, kdaj se mora vrniti. V ospredju je previdnost. Brez Latvijca ima Dallas izkupiček 3:4.

Luka tudi proti Philadelphii ni blestel, a sta ga od trojnega dvojčka ločila le dva skoka (8). Zbral je 19 točk in 12 podaj. V tretji četrtini, v kateri je Dallas zasukal dvoboj, je Dončić prevzel voditeljsko vlogo, Dwight Powell pa strelsko (19 točk, 12 skokov).

Miami v Brooklynu ni izkoristil slabše forme gostiteljev, ki so v razburljivi končnici strli odpor gostov. Dragić je v 29 minutah dosegel 17 točk, 5 podaj in 2 skoka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije