SAGA V AVSTRALIJI

Đokovića znova pridržali, grozi mu izgon (FOTO)

Če njegova pritožba ne bo uspešna, ga bo doletela še zaporna kazen.
Fotografija: Novak Đoković pod drobnogledom medijev. FOTO: Loren Elliott, Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković pod drobnogledom medijev. FOTO: Loren Elliott, Reuters

Srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića so avstralske oblasti pred sodno obravnavo pritožbe na zavrnitev vizuma znova pridržale, poročajo tuje tiskovne agencije. Đokoviću še naprej grozi izgon tik pred začetkom odprtega prvenstva Avstralije, ki se bo začelo v ponedeljek.

Danes, kmalu po predobravnavnem naroku, se je Đoković vrnil v hotel za pridržanje priseljencev, kjer je bil že v začetku tega tedna. Tam bo ostal do sklepnega dela obravnave v nedeljo, piše britanski BBC.

Nadaljevanje v nedeljo

Na procesnem zaslišanju je sodnik David O'Callaghan določil termin za nadaljevanje postopka v nedeljo, ob tem pa dejal, da se še ni odločil, koliko sodnikov bo na obravnavi prisotnih.

Srbu grozi izgon, potem ko je bil njegov vizum že drugič, odkar je vstopil v deželo tam spodaj, preklican, vlada pa je 34-letnika označila za »grožnjo javnemu zdravju«. Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je namreč v petek uporabil izvršna pooblastila za preklic vizuma prvega teniškega igralca sveta.

Če izgubi pritožbo, poleg izgona še zapor

Đokovićevi odvetniki so se nemudoma pritožili na odločitev zaradi tako imenovane »nerazumljive« sodbe. Glavni del obravnave je predviden za nedeljo oziroma soboto pozno zvečer po srednjeevropskem času (23.30), dodajajo tuje tiskovne agencije.

Če bo prvi tenisač sveta izgubil pritožbo, mu poleg izgona grozi še triletna prepoved vstopa v državo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije