POLEMIKA

Đoković se ne želi cepiti. Kako, da bo potem lahko igral OP Avstralije?

Srbski teniški zvezdnik potuje v Avstralijo.
Fotografija: FOTO: Tony O'Brien, Reuters Pictures
Odpri galerijo
FOTO: Tony O'Brien, Reuters Pictures

Srbski teniški as Novak Đoković je prek Instagrama končal ugibanja, ali bo nastopil na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu ali ne. Kot je sporočil, je dobil posebno dovoljenje, tako da bo lahko odpotoval v Melbourne, kjer bo branil zmago. »Dobil sem dovoljenje, bom izjema. Odpočil sem se od naporne, a uspešne sezone 2021, užival sem v krogu domačih ljudi, zdaj potujem v Avstralijo, kjer bom preživel naslednjih nekaj tednov. Hvala vsem, ki me podpirate, želim vam srečno novo leto,« je ob fotografiji z letališča zapisal srbski zvezdnik, ki doslej ni razkril, če je cepljen za covid 19.

Številne polemike

Na to vprašanje ni hotel odgovarjati, tako da je javnost le ugibala, ali bo lahko branil naslov v Avstraliji, kamor so dovolili dopotovati le cepljenim osebam, ali ne. Zdaj je očitno, da cepljen ni, kar je nakazovala že njegova odpoved nastopa za srbsko reprezentanco na ATP pokalu v Sydneyju, je pa dovolj pomembna oseba, da je država v njegovem primeru naredila zdravniško izjemo. To je takoj naletelo na številne polemike, tako da se poraja vprašanje, kako ga bodo sprejeli gledalci.

Za Đokovića je turnir v Melbournu poseben, saj je tam zmagal že devetkrat. Letos ne bo lovil le jubilejne 10. zmage, ampak tudi 21 na turnirjih velike četverice. Zdaj je z 20 naslovi izenačen z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije