TENIS

Đoković potrdil, da ne bo igral na OP ZDA, ker ni bil cepljen

Srbskega teniškega zvezdnika ne bo v New Yorku.
Fotografija: FOTO: Denis Balibouse, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Denis Balibouse, Reuters

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je dokončno odpovedal nastop na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ki se bo začelo v ponedeljek. Zmagovalec 21 turnirjev za grand slam ne sme nastopiti v ZDA, ker ni cepljen proti novemu koronavirusu. »Na žalost letos ne bom tekmoval v New Yorku. Vsem igralcem želim dober turnir. Hvala mojemu #NoleFamu za vso ljubezen, podporo. Nadaljeval bom vzdrževanje pripravljenosti in optimizma ter se veselim novih tekmovanj. Kmalu se vidimo!« je sporočil.

Đokoviću so nastop onemogočila v sredo posodobljena pravila Ameriške agencije za nadzor in preprečevanje bolezni. To bo že drugi turnir za grand slam v sezoni, ki ga bo izpustil, saj so ga avstralske oblasti tik pred začetkom OP Avstralije poslale nazaj v Srbijo.

Đoković ima sicer številne podpornike, ki so si izrazili željo po njegovem nastopu v New Yorku, med drugimi tudi visoki politični predstavniki, v svetu tenisa pa med drugimi tudi domačina John McEnroe in Taylor Fritz ter lanski zmagovalec, Rus Danil Medvedjev, in številni drugi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije