Dobro sta se skrila

Pristaši zeleno-belih ne bodo pozabili, da je v času njegovega predsedovanja leta 2016 Olimpija po 21 letih okusila slast naslova državnega prvaka in potem še enkrat.
Fotografija: Milan Mandarić. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Milan Mandarić. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Prihodnji mesec se bo nadaljevalo državno prvenstvo v nogometu – Prva liga Telekom Slovenije. Nadaljevanje na vrhu čaka ljubljanska Olimpija, ki ji predseduje Milan Mandarić, ki pa verjetno v prihodnjih mesecih jemlje slovo od Ljubljane. Septembra jih bo dopolnil 82. Rojen je bil v Liki v vasi Vrebac pri Gospići, sledila je selitev družine v Novi Sad, korenin ni pozabil – lastno podjetje Lika Corporation, ustanovljeno leta 1971, ga je spominjalo na rojstno pokrajino Liko na Hrvaškem. Od leta 1976 je ameriški državljan, od tistih dni pa se navdušuje nad nogometom, s svojim kapitalom se je vključeval v klube v Severni Ameriki in Evropi, v Sloveniji v Koper in Olimpijo. Pristaši zeleno-belih ne bodo pozabili, da je v času njegovega predsedovanja leta 2016 Olimpija po 21 letih okusila slast naslova državnega prvaka in potem še enkrat. Malo manj pa so bile pristašem jasne in razumljive kadrovske poteze, predvsem česte trenerske menjave. Cinik bi rekel, da je Olimpija spominjala na avtobusno postajo. Sedanji trener Olimpije Safet Hadžić je pred dnevi dejal, da se na vsakem treningu počuti, kot da je to zanj zadnji.

Naš bralec je na Dolenjskem v objektiv ujel prav predsednika Olimpije Milana Mandarića in enega od hrvaških trenerjev, ki je bil svojčas tudi jugoslovanski reprezentant – Tomislav Ivković. Še posebej si ga je zapomnil Diego Armando Maradona.

Več v tiskani izdaji novih Nedeljskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije