OLIMPIJA

Devet točk za Mariborom je veliko, a tudi malo

Prenovljena Olimpija nestrpno čaka na nadaljevanje prvenstva. Nogometne zeleno-bele zanima le vrh, osvojiti želijo eno lovoriko.
Fotografija: Olimpijin novi kapetan Nejc Vidmar bo moral v ligaški spomladi preskočiti mnogo ovir tekmecev. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Olimpijin novi kapetan Nejc Vidmar bo moral v ligaški spomladi preskočiti mnogo ovir tekmecev. FOTO: Voranc Vogel

LJUBLJANA – Nogometne Olimpije, ki bo v nedeljo drugi del ligaške sezone začela v Krškem, namreč takšne pod vodstvom predsednika Milana Mandarića, navijači še ne poznajo. Zeleno-beli orkester se je v zimskem premoru dodobra prenovil, ključnih solistov je manj, novi so še neznanka. Vključno s starim znancem, trenerjem Robertom Pevnikom, ki samozavestno zre v pomlad.
Olimpijin novi kapetan Nejc Vidmar bo moral v ligaški spomladi preskočiti mnogo ovir tekmecev. FOTO: Voranc Vogel
Olimpijin novi kapetan Nejc Vidmar bo moral v ligaški spomladi preskočiti mnogo ovir tekmecev. FOTO: Voranc Vogel

Odziv ulice je takšen, da še ni padel na pozitivne tone glavnih nogometnih krojačev pri zeleno-belih. Ulico kaj prida zanimajo težave ali načrtovani všečni zasuki. Športni direktor Fabijan Komljenović je razmišljal o prihodnosti, ki bi lahko bila svetla, Pevnik se ni oziral na preteklost, na prihodnost pa le tisto, ki jo bodo ponujali tekmeci iz kroga v krog.

»Ne bi primerjal jesenskega moštva in zdajšnjega. Razmišljamo samo o Krškem, o Mariboru nič. Pred njim sta v razporedu tekem še Celje in Triglav. Mariborčani lahko razmišljajo o nas,« je pred gostovanjem v Krškem povedal Pevnik, ki ima v Komljenoviću šefa in sodelavca hkrati. Zagrebčan ne skriva, da je prva violina in Mandarićev izbranec.

»Cilji so enaki. Olimpija mora biti na vrhu. Za Mariborom zaostaja za devet točk, to je veliko, toda tudi malo. Osredotočali pa se bomo na vsako tekmo posebej. Uvrstiti se želimo v pokalni finale in osvojiti eno lovoriko,« je prevzel odgovornost Zagrebčan. Ne le, da je vlekel ključne kadrovske poteze, tudi za prihodnost je postavil zahteve, kdo lahko in kdo ne more.

»Olimpijina smer je nova, vključevati smo začeli igralce iz mlajših kategorij in nanje računamo v naslednjih sezonah. Izkušenejši jim bodo pri uveljavitvi pomagali. V veliko zadovoljstvo mi bo, če bomo v eni sezoni izstrelili enega reprezentanta, v naslednjih po dva. To je želja in cilj. Če ga ne bomo uresničili, bom razočaran.«
 

Kdo bi lahko nadomestil Vombergarja


Robert Pevnik je ocenil, da so priprave opravili po načrtih, da so imeli na voljo vse, kar je treba imeti, da bi lahko izpolnil načrte. »Morda je manjkal gol več, ampak nismo delali panike. Napadalci lahko do nedelje še dvignejo strelsko formo. V seštevku sem zadovoljen s trenutnim stanjem igralcev in njihovo željo,« je v trenerjevih ocenah malo skrbi, nekatere med njimi želi tudi potisniti na obrobje. Kot na primer, kako in s kom bi lahko nadomestil odhod Andreja Vombergarja.

»O njem ne bi več razmišljal. Poskušamo uveljaviti nove zamisli in napadalce,« je navrgel trener. Na igrišču bo po odhodu Branka Ilića novi stari poveljnik vratar Nejc Vidmar. »Olimpija lahko razmišlja le o zmagah,« Vidmar ve, da spodrsljajev skoraj ne sme biti. Ljubljančani navzven delujejo pozitivno, a brez težav, o katerih ne želijo govoriti na glas, niso. Ena najbolj motečih je zelo slabo zdravstveno stanje Nika Kapuna.

Namesto da bi naposled postal glavni ključni mož v zvezni vrsti, se 25-letni Ljubljančan znova sooča s staro poškodbo ahilove tetive, zaradi katere bi lahko izpustil večji del pomladi. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije