LIGA PRVAKOV

Dan D za Oblaka, Handanovića, Iličića

Za konec skupinskega dela nogometne lige prvakov mnogi od favoritov na trnih. Če Realu Zinedina Zidana ne uspe, kot trener že čaka Mauricio Pochettino.
Fotografija: Jan Oblak tudi v Salzburgu računa na trden obrambni zid Atletica pred seboj. FOTO: Florion Goga/Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak tudi v Salzburgu računa na trden obrambni zid Atletica pred seboj. FOTO: Florion Goga/Reuters

Po drevišnjem sporedu dvobojev 6., zadnjega kroga skupinskega dela letošnje nogometne lige prvakov bo marsikateri od favoritov morebiti že pomahal v slovo letošnjemu elitnemu klubskemu tekmovanju. V osmino finala so se že uvrstili branilec naslova Bayern iz skupine A, Manchester City in Porto (skupina C) in Liverpool (D).

Za tri slovenske udeležence lige prvakov pa bo sreda ključen dan. Atletico Madrid vratarja Jana Oblaka v prelomni tekmi skupine A za napredovanje gostuje v Salzburgu, Inter čuvaja mreže Samirja Handanovića doma pričakuje Šahtar, v isti skupini B bo Real Madrid evropsko kožo reševal proti Borussii iz Mönchengladbacha, v skupini D Atalanta Josipa Iličića gre v Amsterdam na noge Ajaxu. Za vodilno moštvo la lige Atletico obračun na Solnograškem ne bi smelo biti plutje z nevarnostjo nasedanja na čeri, obrambna vrsta, ki je v desetih tekmah španskega prvenstva, zadnji branik pa je ravno Škofjeločan, v svojo mrežo dopustila le dva zadetka, bi morala zdržati avstrijske napade. So pa žimničarji resda v ligi prvakov v petih dvobojih prejeli osem golov, polovico ob gostovanju v Münchnu, dva doma proti Salzburgu. Torej, previdnost je mati modrosti.

Južnoameriška suša

Za nohte pa gre Realu, 13-kratnemu evropskemu klubskemu prvaku, skupina B je namreč pred zadnjim krogom točkovno sila zapletena: Borussia Mönchengladbach 8, Šahtar in Real po 7, Inter 5. In po mukah kastiljskega kluba v ligi prvakov bo beli balet v soboto v španskem prvenstvu gostil še mestnega tekmeca Atletico. Zinedine Zidane ve, da se mu streže po Realovem trenerskem življenju, kot njegovega morebitnega naslednika že omenjajo nekdanjega trenerja Tottenhama Mauricia Pochettina. In Zizouju v nogometno zahtevnem Madridu ne bo pomagalo, da je kot trener s kastiljskim velikanom osvojil tri lige prvakov in dva španska ligaška naslova. Opogumlja ga, da se drevi v ekipo vrača kapetan Sergio Ramos, brez njega je Real izgubil osem od zadnjih desetih evropskih tekem. »Vemo, da če ne igramo dobro, bodo zaradi tega padale kritike, a moramo se osredotočiti na pozitivne plati in pri svojih predstavah poskušati najti stalnost,« pravi Zidane.

Inter se bo za nujen uspeh proti Šahtarju zanašal na napadalno moč Romeluja Lukakuja, Belgijec je v letošnji sezoni na 13 tekmah zabil 12 golov. »Naša morala je na vrhuncu, proti ukrajinskemu moštvu moramo pokazati še pravo zrelost,« pravi Interjev trener Antonio Conte. Atalanta je v zadnjih šestih domačih in evropskih tekmah zabeležila le eno zmago, senzacionalno v Liverpoolu, presušila se je namreč tudi njena južnoameriška napadalna moč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije