HOKEJ

Da mu viroza ne bo vzela spektakla

Žigi Jegliču pri moštvu v Nemčiji pripada pomembna vloga. S soigralci pripravil senzacijo v Münchnu in užival ob stojnicah.
Fotografija: Žiga Jeglič je že več kot desetletje član izbrane slovenske vrste. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Žiga Jeglič je že več kot desetletje član izbrane slovenske vrste. FOTO: Matej Družnik

Predpraznični decembrski dnevi so po navadi na ledenih ploskvah zelo živahni. Tekme si po hokejski Evropi, in kajpak tudi v Severni Ameriki, sledijo v zgoščenem ritmu, tribune so polne, boj za točke neizprosen. To seveda že dolgo pozna tudi eden naših vodilnih reprezentantov Žiga Jeglič, ki pa ga je viroza zdaj ustavila, zato ga s svojim Bremerhavnom sinoči ni bilo na gostovanju v Iserlohnu.

Bremerhaven z nemškega severa, znan zlasti po ladjedelnici in živalskem vrtu s prebivalci zlasti iz tega dela Evrope, nikakor nima tako bogate hokejske preteklosti kot denimo Köln, Düsseldorf, Berlin in bavarski kraji. Toda zadnja leta, zelo vidno tudi po zaslugi naveze naših risov, ki ji navijači kluba posrečeno pravijo karavanški express, se je utaboril pri vrhu lestvice. Pred dnevi se je veselil zmage tudi pri vodilnem Münchnu.

»V lepem spominu bomo ohranili to gostovanje, saj smo se poleg zmage za hip sprostili tudi v mestu ob obisku znamenitega adventnega trga. Sicer pa so ti od zadnjih novembrskih dni po vsej Nemčiji, tudi v Bremerhavnu ga imamo, dvakrat smo šli k stojnicam in ob skodelicah toplih napitkov lepo poklepetali,« nam je pripovedoval 34-letni Gorenjec. »Ha, verjemite, da sem zdaj že najstarejši v moštvu,« se je nasmehnil in se spomnil, da njegovo športno pot spremljamo od dni, ko je pri dvajsetih komaj dobro vstopil skozi vrata razširjenega avstrijskega prvenstva, se pozneje uveljavljal v Nemčiji, na Češkem, Švedskem, Finskem, v Rusiji, imenitne dneve je preživljal, takrat skupaj z Rokom Tičarjem, kot hokejist bratislavskega Slovana.

Zveza pod pritiskom

V slovaški metropoli sta se z življenjsko sopotnico Kajo razveselila rojstva hčerke Izabele. Danes je deklica stara štiri leta. »Uf, kako že klepeta v nemščini. Tudi njena sestrica Lina, dve leti in pol mlajša, uživa v vrtcu,« je bil kljub zoprni virozi dobre volje naš reprezentant, brez katerega si najmočnejše slovenske izbrane vrste ni mogoče predstavljati. Osrednje tekmovanje sezone za rise bo seveda majsko svetovno prvenstvo v Latviji, prej bo zbor februarja za turnir v Italiji. Kako bo takrat s prihodom naših vodilnih igralcev iz evropskih klubov, še ni jasno, bosta pa takrat tako selektor Matjaž Kopitar kot tudi prvi operativec zveze Dejan Kontrec pred zahtevno nalogo, saj se bo v posameznih ligaških tekmovanjih že približevala končnica, nad dodatnimi obremenitvami delodajalci zagotovo ne bodo navdušeni.

»Bomo videli, kako se bomo takrat dogovorili. Seveda pa bo pomembno, da bomo vsi zdravi in nared za svetovno prvenstvo,« pravi najboljši hokejist letošnjega šampionata v skupini B na tivolskem ledu. Njegov delež med risi nikdar ni bil vprašljiv. Tudi pri klubu ohranja ugled in dobro počutje, le v zadnjih dveh dneh je obležal. In želi si, da bi do jutri ozdravel, saj bo njegov Bremerhaven v spektaklu na nogometnem stadionu v Kölnu igral proti domačemu moštvu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije