NOGOMET

Zmaji v Ljudski vrt po slabih strelskih vajah

Nogometaši Olimpije pred derbijem z Mariborom premagali Triglav. Vijolični danes z Domžalami v četrtfinalu pokala Slovenije.
Fotografija: Trener Olimpije Zoran Barišić Foto: Roman Šipić
Odpri galerijo
Trener Olimpije Zoran Barišić Foto: Roman Šipić

LJUBLJANA – Če bi nogometaši Olimpije v zadnji tekmi 13. kroga državnega prvenstva izkoristili vsaj četrtino izjemnih priložnosti za zadetek, bi Triglav v Kranj odpotoval s vsaj pol ducata žog v svoji mreži. Gorenjski orli so prejeli le dva zadetka (Rok Kronaveter 45.-11m, Kingsley Boateng 69.), pa ne samo zaradi nespretnosti zmajev in pomanjkanja strelske sreče, temveč tudi zaradi srčne igre v obrambi in nekaj odličnih posredovanj komaj 18-letnega vratarja Luke Čadeža.
Trener Olimpije Zoran Barišić Foto: Roman Šipić
Trener Olimpije Zoran Barišić Foto: Roman Šipić

»Težko bi bil zadovoljen z neizkoriščenimi priložnostmi, toda z igro nisem nezadovoljen. V prvem polčasu smo bili zelo dinamični, poskušali smo s hitrimi napadi po bokih, v tem smo bili uspešni, priigrali smo si veliko priložnosti. Še ob vodstvu z 2:0 smo imeli veliko priložnosti iz nasprotnih napadov, a jih nismo dobro zaključevali. Veliko dela je še pred nami,« je dejal trener Olimpije Zoran Barišić in o pravem festivalu zapravljenih priložnosti (26 strelov proti vratom Triglava) dodal: »To se nam ni zgodilo prvič, pomembno pa je, da si jih ustvarimo. Morda je težava v tem, da igralci niso dovolj sproščeni pred vrati, da niso dovolj samozavestni. Toda treba je vztrajati, nizati naslednje priložnosti in enkrat se bo odprlo. V nogometu je najtežje doseči zadetek.«

Olimpija na sobotnem derbiju z vodilnim Mariborom v Ljudskem vrtu zagotovo ne bo imela niti približno toliko zrelih priložnosti za tresenje mreže kot v dvoboju s Triglavom. Andres Vombergar, Stefan Savić, Asmir Suljić in Rok Kronaveter bodo torej morali biti bolj zbrani in konkretnejši, če želijo premagati vijolične in zmanjšati zaostanek, ki zdaj znaša pet točk. Maribor.

Zeleno-beli se ob tem neradi spominjajo prvega derbija v tej sezoni, ko je bil Maribor v Stožicah boljši s 3:0 (Jan Mlakar, Amir Dervišević in Dino Hotić). Pri vodstvu Štajercev z 1:0 je Jasmin Handanović celo obranil enajstmetrovko Roku Kronavetru. Vse to pri Ljubljančanih dodatno podžiga željo po revanši pod Kalvarijo.
 

Avtogola še pečeta


V glavnem mestu so torej že popolnoma osredotočeni na sobotni derbi, Maribor pa danes ob 16.30 doma čaka še prvi četrtfinalni obračun za pokal Slovenije proti Domžalam. Gre za nov zahteven preizkus, ki bo terjal precej energije. Mariborčani bi se tudi radi otresli slabih občutkov po septembrskem prvenstvenem dvoboju z Domžalami na svojem stadionu, kjer so si zabili kar dva avtogola in iztržili neodločen izid 2:2.


»Pokalnega tekmovanja nismo dali na stranski tir. Dovolj se je spomniti naše zadnje medsebojne prvenstvene tekme, kaj takšnega se zgodi samo enkrat, dva avtogola se ne moreta več ponoviti. Želimo si nadaljevati zmagovito serijo. Odločata dve tekmi, v prvi bo pomembno ohraniti mrežo nedotaknjeno, smo pa vedno sposobni zabiti gol in verjamem, da bomo prišli do dobrega izhodišča pred povratnim obračunom v Domžalah,« meni vezist Maribora Aleks Pihler

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije