LIGA PRVAKOV

Zmaji morajo v deželi ognja zabiti gol, dva

Olimpija bo danes v Bakuju odigrala povratni dvoboj za ligo prvakov. Nogometaši Qarabaga imajo iz prve tekme v Stožicah prednost zadetka.
Fotografija: Trener Ilija Stolica verjame, da lahko pride Olimpija v Bakuju do ugodnega izida. FOTO: Roman Šiipić
Odpri galerijo
Trener Ilija Stolica verjame, da lahko pride Olimpija v Bakuju do ugodnega izida. FOTO: Roman Šiipić

BAKU – Nogometaši Olimpije so že prispeli v Azerbajdžan, kjer jih danes ob 19. uri po slovenskem času čaka zahtevna naloga proti tukajšnjemu prvaku Qarabagu. V povratnem dvoboju 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov bodo zmaji na azijskih tleh lovili zaostanek 0:1 iz prve tekme v Stožicah, naloga pa je toliko težja, ker imajo gostitelji že uigrano ekipo, ki v prvem srečanju še zdaleč ni bila na ravni iz prejšnje sezone v skupinskem delu lige prvakov, v kateri je med drugim dvakrat remizirala z madridskim Atleticom.


"V prvi tekmi smo si res zaslužili več oziroma boljši izid. Toda zdaj smo precej bolje spoznali Qarabag, še pomembneje pa je, da smo imeli na voljo teden časa, da smo se dodatno uigrali in pripravili za povratno tekmo. Moram poudariti, da se mi vzporedno pripravljamo za ta evropski dvoboj in za domače prvenstvo, ki ga bomo začeli že konec tedna. Misliti moramo tudi na dolgoročne cilje. Verjamem, da lahko v Bakuju pridemo do ugodnega rezultata. Če nam že na prvi tekmi sreča ni bila naklonjena, upam, da nam bo v drugo. V nogometu se ti kdaj kaj vrne, ko to najmanj pričakuješ," meni novi trener Olimpije Ilija Stolica, ki je z ekipo komaj mesec dni, medtem ko njegov kolega Gurban Gurbanov na klopi serijskega prvaka Azerbajdžana svoje moštvo vodi že celo desetletje.


Abass porušil načrt


Zmaji bodo torej morali bruhati ogenj v deželi ognja, doseči morajo vsaj zadetek. Napad je oslabljen zaradi izključitve Issaha Abassa na prvi tekmi. "Issah je naredil napako in malce porušil naš načrt. Imamo pa idejo, kako bomo napadli. Na voljo še nimamo pravšnjega izbora srednjih napadalcev, zato bomo nekaj premešali. Poiskali bomo kombinacijo, ki bi lahko bila dobitna. Z mlajšo selekcijo Srbije sem že gostoval v Bakuju, tako da vem, kakšne razmere nas čakajo. Bo zelo vroče pa tudi zelo vlažno, kar bo bolj odgovarjalo gostiteljem. Zato bomo težili k temu, da bomo imeli veliko posest žoge in nadzirali ritem igre. S pametno in potrpežljivo igro si nameravamo priigrati priložnosti za zadetek. Pokazali smo že, da lahko enakovredno igramo s Qarabagom, na trenutke smo jih tudi nadigrali. Zavedati se moramo, da so v ekipi ohranili sedem igralcev iz prejšnje sezone, tri leta so skupaj, resnično imajo kakovostno ekipo," je pojasnil Stolica in še razkril: "V primerjavi s prvo tekmo drastičnih sprememb ne bo. Še vedno čakamo na določene okrepitve, tudi novi igralci se še navajajo na novo ekipo in sistem igre, saj so prišli šele pred kratkim. V nadaljevanju sezone nas čaka ritem tekem sreda–sobota, zato bom takrat primoran rotirati igralce."

Standardni levi bočni branilec Dino Štiglec je na dan prve tekme postal očka, na svet je privekala Sara, tako da hrvaški nogometaš zdaj igra z dodatnim motivom. "Qarabag ima kakovostno ekipo, ampak posebnega vtisa name ni naredil. Naša največja težava je, da smo ekipa v ustvarjanju in da se še uigravamo. Vseeno imamo aktiven rezultat iz prve tekme. Če bomo prvi zabili gol, je možno prav vse," je dejal Štiglec, ki ima v igri nove naloge, ko gre ekipa v napad. "To je zame nekaj novega, v tej vlogi še nisem bil. Toda sem profesionalec in moram izpolniti trenerjeve zahteve. Verjamem, da bomo kljub odsotnosti Abassa v napadu našli način, da dosežemo zadetek."

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije