NOGOMET

Žiga iz Vojnika več zabija kot someščan Benjamin iz Kijeva

Rudarjev Žiga Škoflek je spomladi dosegel že 8 golov. Na Poljskem se muhastemu napadalcu ni izšlo.
Fotografija: Žiga Škoflek, na fotografiji levo, ima strelsko bogato pomlad. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Žiga Škoflek, na fotografiji levo, ima strelsko bogato pomlad. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – V Vojniku so znova lahko ponosni na to, kako odličnega nogometaša imajo. Pred leti je v celjskem dresu navduševal zdajšnji zvezdnik slovitega Dinama iz Kijeva Benjamin Verbič, zdaj velenjskega Rudarja rešuje napadalec Žiga Škoflek. Upoštevajoč samo drugi del ligaške sezone je 24-letnik z natančno in igrivo levico drugi najboljši strelec lige. Samo kranjski ostrostrelec Luka Majcen, ki je od glavnih kandidatov za strelsko lovoriko edini dosegel gol v prazničnem 30. krogu, je učinkovitejši. Zabil je gol več, devet. Škoflek spada v kategorijo svojeglavih fantov, ki so jih boljši slovenski klubi prezrli ali so se ustrašili, da bi ga (pre)vzgajali. Svoj nogometni prostor pod soncem je muhavi napadalec, potem ko se je pod taktirko Janija Žilnika brusil pri celjskem Šampionu, najprej iskal pri Aluminiju. Tam so pred leti sestavili enega najbolj obetavnih trojčkov, ob Škofleku sta ga sestavljala Lovro Bizjak in Matic Vrbanec. Lovro zdaj igra pri ruskem prvoligašu Ufi skupaj z Bojanom Jokićem in Andrejem Vombergarjem. Tudi mladi reprezentant Vrbanec bi najbrž že ujel močnejši klub, domači ali tuji, če ga ne bi ustavila poškodba.

Vonj po prehitrem zaslužku

Škoflek se lansko zimo z Aluminijem ni razšel lepo. Prevladala sta vonj po denarju in možnost (pre)hitrega zaslužka, premalo pa je bilo želje – tudi pri njegovih zastopnikih – po igralskem razvoju, zaradi česar ga je pot vodila v osrednjo Poljsko k drugoligašu Stal Mielec. V Slovenijo se je vrnil zelo hitro, saj je na Poljskem v pol sezone zbral komaj 151 minut igre.

Rudarjev trener Marijan Pušnik je lansko poletje sprejel vlogo njegovega rešitelja. Podobno kot prvega strelca Rudarja Milana Tučića (zabil je gol več od Žige), ki ga je pripeljal iz ljubljanskega Brava, je Žigi omogočil obuditev kariere, ki bi lahko imela boljšo pot. Temu pritrjujejo prav njegovi goli. Žiga je kot slovitejši someščan Benjamin po igralskem profilu krilni napadalec. Ker je levičar, ki je na tržišču iskana roba, je vedno zanimiv. Ima nekaj več, celo več kot reprezentant Benjamin. Učinkovitejši je, čeprav le za dlako. Benjamin Verbič je v 1. SNL v 103 tekmah zabil 29 golov oziroma gol na 3,55 tekme in na vsakih 281 minut, Žiga je pri 70 tekmah in 20 golih, v povprečju zabije gol na 253 minut.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije