ATLETIKA

Želijo sij po desetih letih

Na dvoranskem EP osemčlanska slovenska atletska zasedba. Prvi adut za žlahtno odličje bo tekač na 400 m Luka Janežič.
Fotografija: Slovenski atleti in atletinje na Škotskem ne bodo varčevali z močmi. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Slovenski atleti in atletinje na Škotskem ne bodo varčevali z močmi. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Slovensko atletsko reprezentanco konec tedna čaka nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu v Glasgowu. Vodstvo Atletske zveze Slovenije odličja sicer ni predstavilo kot cilja osemčlanske odprave, iz izjav pa je vseeno mogoče sklepati, da naj bi na Škotskem nastopil čas Luke Janežiča.

Ob slovenskem rekorderju v teku na 400 m bodo na otoku nastopili še Anita Horvat (400 m), Maruša Mišmaš (1500 m), Tina Šutej (palica), Maja Mihalinec (60 m), Maruša Černjul (višina), Filip Jakob Demšar (60 m ovire) in Žan Rudolf (800 m).

»Ekipa je mešanica izkušenj, obilnega znanja in mladostne zagnanosti. Sicer pa ne moremo več govoriti o menjavi rodu, ampak na prvenstvo potujemo z izkušeno ekipo in ciljamo v sam evropski vrh. Žal mi je, da z nami ni Agate Zupin, ki se vrača po poškodbi, a letošnji izidi nam dajejo razlog, da razmišljamo o prvi kolajni po desetih letih,« je dejal predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar.

Ta je ponosen tudi na novo infrastrukturo: »V sezono smo vstopili s prvo krožno atletsko dvorano v Novem mestu, obeta se dvorana v Ljubljani in veseli me, da našim športnikom iz leta v leto zagotavljamo boljše razmere.« Dobnikar je dodal, da že to poletje pričakuje potrjeno gradbeno dovoljenje za atletski center v Ljubljani.
 

Brez napake


Predsednik strokovnega sveta Vladimir Kevo pa je poudaril, da je vesel dejstva, da je kar osmerica atletov v zelo kratkem roku izpolnila zahtevano ostro normo za prvenstvo. »Veseli me tudi, da so naši atleti visoko na evropskih lestvicah, Luka je tretji, Maruša sedma, Tina 11. Ne zahtevamo zmage in uvrstitve v finale, a vsak naj doseže, kar si najbolj želi, in menim, da bomo vsi zadovoljni.«

Luka Janežič pa je navrgel: »Moji cilji so visoki, a treba je vedeti, da si napake ne smem privoščiti. Konkurenca je izjemna in za dober dosežek bom moral pokazati tri dobre nastope. Letos sem tekel na zelo visoki ravni in sem optimističen.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije