TENIS

Želel eksplozijo v Wimbledonu

Prvi nosilec Fabio Fognini umaški turnir končal zaradi poškodbe. Italijan v svetovnem teniškem svetu velja za vzkipljivega.
Fotografija: Fabio Fognini je tudi po jezi pravi Italijan. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Fabio Fognini je tudi po jezi pravi Italijan. FOTO: Reuters

UMAG – Teniški turnir v Umagu je že v drugem krogu ostal brez prvega nosilca Fabia Fogninija, ki se je v svojem prvem letošnjem dvoboju (za uvod je bil prost) v Stella Marisu z rojakom Stefanu Travaglii vdal zaradi poškodbe. Italijan je bil ob domačinu Borni Ćoriću in Aljažu Bedenetu glavni zvezdnik turnirja, tisti, ki so ga prireditelji najbolj promovirali. Je pač deveti igralec sveta.

Po izpadu Fabia Fogninija se je žreb močno odprl, priložnosti se bodo zdaj ponudile številnim drugim igralcem, saj je Italijan vendarle veljal za favorita. Tudi on spada med tiste igralce, ki doživljajo pozen razcvet. Junija se je namreč prvič prebil med najboljšo deseterico na svetovni teniški lestvici in postal najstarejši debitant v top 10 po Kenu Rosewallu in Rodu Laverju. V ponedeljek je z devetim mestom še izboljšal svojo rekordno uvrstitev.

»Seveda sem vesel tega dosežka, z njim sem si izpolnil sanje. V prvih mesecih sezone nisem igral dobro, potem pa sem osvojil masters v Monte Carlu in cilji, pričakovanja so se spremenili. Zdaj sem deveti, vendar se dobro zavedam, da je pred menoj naporen del sezone. Ta bo veliki izziv, saj je majhna razlika na ATP med osmim in 15. Prihajajo novi mladi igralci in vsi imajo enak cilj. Moj je, da ostanem med deseterico, kar ne bo lahko, saj je veliko dobrih tekmecev,« pravi Fognini, tretji Italijan v top 10, po Adrianu Panatti in Corradu Barazzuttiju.

»Občutek je odličen, dosežek res dober. Že samo dejstvo, da je od mene boljših zgolj osem igralcev na svetu, pove dovolj,« pravi Fognini, ki v Umag zelo rad prihaja, tokrat je nastopil že enajstič, enkrat je lovoriko tudi osvojil (2016).
 

Uživa v ribolovu


Fognini je sicer letos že dobil prvo lovoriko iz serije masters, v Monte Carlu je med drugimi ugnal Rafaela Nadala (in sicer že četrtič v karieri), za Italijana pa velja, da ima izjemen talent, a pogosto s svojim odnosom na igrišču vse podre. Je pravi teniški dr. Jekyll in Mr. Hyde, zunaj igrišča velja za zelo prijaznega človeka (poročen je z nekdanjo newyorško zmagovalko Flavio Pennetta, s katero pričakujeta drugega otroka), ki denimo v Umagu najbolj uživa v ribolovu, na igrišču pa vse prepogosto udari na plan njegova temna plat, ko žali sodnike ali natančneje sodnice (zato ga je leta 2017 doletela celo izključitev z OP ZDA), napet odnos ima z gledalci in številnimi tekmeci, tudi na Hrvaško ni pripotoval z najlepšo popotnico.

Nazadnje je med dvobojem tretjega kroga v Wimbledonu (izgubil je s Tennysom Sandgrenom) glasno dejal, da si želi, da bi v All England Clubu eksplodirala bomba. Med drugo svetovno vojno je bomba zares poškodovala osrednje igrišče. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije