BOKS

Zavčevemu kolegu bi zlomil čeljust

Tyson Fury danes ponoči izrazit favorit proti Tomu Schwarzu. Nemški orjak želi iti po stopinjah Schmelinga in Schulza.
Fotografija: Tyson Fury je prepričan, da bo spet neporažen zapustil ring. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tyson Fury je prepričan, da bo spet neporažen zapustil ring. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Angleškega boksarskega zvezdnika Anthonyja Joshuo (22 zmag, 21 s k. o., 1 poraz) je nedavni senzacionalni poraz z Andyjem Ruizom ml. (33 zmag, 22 s k. o., 1 poraz) drago stal. Ob precejšnjem ugledu je namreč izgubil tudi vodilni položaj na neuradni svetovni lestvici, na kateri zdaj na vrhu težke kategorije kraljuje njegov mehiški krvnik iz Kalifornije. Joshuo je prehitel tudi Američan Deontay Wilder (41 zmag, 40 s k. o., 1 neodločen izid), tik za Anthonyjem pa je s Tysonom Furyjem (27 zmag, 19 s k. o., 1 neodločen izid) ostal njegov sodržavljan iz Velike Britanije.

Ciganski kralj se bo dobrega pol leta po remiju z Wilderjem v ring spet povzpel danes ponoči v Las Vegasu, kjer se bo pomeril z neporaženim Nemcem Tomom Schwarzem (24 zmag, 16 s k. o.), ki ima, mimogrede, z Ulfom Steinforthom istega menedžerja, kot ga je imel ptujski šampion Dejan Zavec. Furyju v tem obračunu vsekakor pripada vloga izrazitega favorita, vendar ta še ne prinaša uspeha, kakor smo se lahko vnovič prepričali pred dvema tednoma, ko je Ruiz ml. šokiral močno favoriziranega Joshuo.

Toda Besni ali Prehitri, kakor tudi kličejo 30-letnega asa iz Manchestra, se na to ne ozira, saj niti malo ne dvomi o svoji zmagi. »Tom bo dobil, kar si bo želel. Če bo hotel boksati, bova boksala, če bo želel vojno, jo bo dobil; pripravljen sem namreč na vse,« je poudaril Fury in tekmecu v svojem značilnem slogu še zagrozil: »Izprašil ti bom zadnjico in zlomil čeljust!« Tysonove grožnje so Schwarza pustile povsem hladnega. »Vem, kaj znam in zmorem. Jasno mi je tudi, da ga bom moral nokavtirati, če bom želel zmagati, kar ne bo mačji kašelj, saj je Fury sila nepredvidljiv boksar,« se zaveda 25-letni Nemec, ki se želi ob svojem ognjenem krstu v boksarski meki ZDA predstaviti v čim lepši luči.

»To je moja velika priložnost in storil bom vse, kar je v moji moči, da jo bom tudi izkoristil. Moja vzornika sta slovita rojaka Max Schmeling in Axel Schulz. Čas je, da grem po njunih stopinjah,« je napovedal 197 centimetrov visoki Schwarz, ki se je začel z boksom ukvarjati tudi zato, da bi pridobil spoštovanje sošolcev, ki so ga nenehno zbadali. »A sprva nihče ni verjel vame. To se je v hipu spremenilo, ko sem postal mladinski svetovni prvak. Že naslednji dan so vsi želeli biti moji prijatelji,« je zaupal orjak iz Halleja, ki bo – ne glede na razplet obračuna z devet centimetrov višjim Britancem – prejel okrog 800.000 evrov.
Tyson Fury je prepričan, da bo spet neporažen zapustil ring. FOTO: Reuters
Tyson Fury je prepričan, da bo spet neporažen zapustil ring. FOTO: Reuters

Drobiž v primerjavi s Furyjem, ki je z ameriško medijsko družbo ESPN podpisal pogodbo za pet dvobojev, ki mu bodo skupaj navrgli 90 milijonov evrov. V povprečju bo torej za slehernega prejel kar 18 milijonov evrov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije