Zatišje pred vrhuncem

Pogajanja o prevzemu nogometne Olimpije stojijo. Mariborčane načele poškodbe, v nedeljo v Turčijo.
Fotografija: Trener Maribora Darko Milanič nima skrbi le z uigravanjem moštva.
FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Trener Maribora Darko Milanič nima skrbi le z uigravanjem moštva. FOTO: Tomi Lombar

Medtem ko privrženci Olimpije in drugi pozornejši spremljevalci slovenske klubske nogometne scene čakamo na razplet pogajanj o prevzemu ljubljanskega kluba, je zmajevo gnezdo zapustil tudi latvijski reprezentant Vitalijs Maksimenko, sicer donedavni varovanec slovenskega selektorja Slaviše Stojanovića, ki je prav včeraj ostal brez službe v Latviji.
 

V slovensko Omiyo Ardijo


Devetindvajsetletni štoper bo kariero nadaljeval na Japonskem, v vrstah drugoligaša Omiya Ardija iz Saitame, ki je v sezoni 2019 (igrajo od pomladi do jeseni) osvojil tretje mesto. Ta klub so v preteklosti močno zaznamovali Slovenci (trener Zdenko Verdenik 2012, 2013 ter igralci Klemen Lavrič 2007, 2008, Zlatan Ljubijankić 2012–2015, Milivoje Novaković 2012 in Nejc Pečnik 2016, 2017).

Uradno ni znano, koliko je predsednik Milan Mandarić iztržil za branilca, ki je bil po transfermarktu ocenjen na 250.000 evrov, pogodba z Ljubljančani pa bi se mu iztekla 30. junija 2021. Če bo po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu MM zaslužil vsaj 300.000 evrov, bo to dobra prodaja, sicer pa zgolj olajšanje in krčenje stroškov zaradi visoke plače Latvijca.

V tem prestopnem roku naj bi finančna kapitalca za pokalnega prvaka predstavljala Macky Bagnack in Stefan Savić, blizu temu sta Endri Čekiči (pogodba do 30. 6. 2021) in Tomislav Tomić (pogodba do 30. 6. 2020), a je manj verjetno, da bosta zadnja dva odšla.
 

Branilec Taras kot inšpektor iz Jezera


Seveda pišemo ob predpostavki, da bodo vodenje kluba prevzeli napovedani nemški vlagatelji, ki bi ohranili ambicije po naslovu prvaka in v vseh pogledih stabilizirali klub. Ta teden naj bi bila znana naslednja konkretna poteza, potem ko so prejšnji teden preklicali za včeraj napovedano volilno skupščino. Pogajalski ekipi sta včeraj zasedali vsaka zase, v Münchnu in na Dunajski v Ljubljani.

Medtem se moštvo pod taktirko trenerja Safeta Hadžića pripravlja na Čatežu, kjer izkušnje nabira tudi pet mladincev (Matija Burin, Michael Pavlović, Enrik Ostrc, Svit Sešlar in Stefan Petrović). Novinca sta 21-letni vezist Timi Max Elšnik s podpisano pogodbo in 27-letni ukrajinski branilec Taras Bondarenko, ki je sicer še na preizkušnji, a bi lahko imel zaradi priljubljenega inšpektorja Tarasa Birse iz priljubljene serije Jezero dodatne simpatije navijačev.
 

Poškodbe mariborskih senatorjev


Maribor z današnjim dnem zaključuje drugi del priprav v Moravskih Toplicah, kronal ga bo s tekmo proti Bravu ob 15. uri v Ljudskem vrtu. V dresu gostov se bosta predstavila tudi donedavna člana Maribora – Martin Kramarič in Sandi Ogrinec. Vijolični bodo v prihodnjih dneh vadili doma, v nedeljo pa bo trener Darko Milanič svojo četo odpeljal na osrednji del priprav v Turčijo.

Edini novinec povratnik, 31-letni vezist Rene Mihelič še okreva po lažji poškodbi, prav tako Rok Kronaveter (33 let), Mitja Viler (33) in Jasmin Handanović (41). Sicer rekordni prestop v tem oknu še držijo v štajerski metropoli; Dino Hotić je odšel v zeleno-črni Cercle Brugge (Belgija) za 1,2 milijona evrov odškodnine. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije