Zaradi igric so mu ukinili štipendijo

Eden najboljših vratarjev evropskega prvenstva v rokometu. Klemen Ferlin je bil velemojster računalniške igrice call of duty.
Fotografija: Klemen Ferlin navdušuje na evropskem prvenstvu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Klemen Ferlin navdušuje na evropskem prvenstvu. FOTO: Reuters

Delo rokometnega vratarja je precej nehvaležno. Kar nekako samoumevno je, da ubranijo veliko strelov, če pa prejmejo preveč golov, se hitro znajdejo na tapeti.

»Obramba je bila na dokaj visoki ravni, tudi vratar Klemen Ferlin je bil spet zanesljiv, tako kot na minulih dvobojih,« je o svojem reprezentančnem kolegu na evropskem prvenstvu na Švedskem spoštljivo govoril Borut Mačkovšek. Tridesetletni Ferlin je prvič na tako velikem tekmovanju. Nanj je že leta 2016 na evropskem prvenstvu na Poljskem resno računal takratni selektor Veselin Vujović, a je neprijetna poškodba vse pokvarila. Po okrevanju se je vrnil na velika vrata in zdaj brani v življenjski formi. Letos poleti se seli v nadvse močno nemško bundesligo, kjer bo oblekel dres Erlangena, kjer je igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Gorazd Škof.

Rokomet ali igrice

Klemnova pot je bila naporna, pestra, trnova. Trebanjec je prve rokometne korake naredil v Trimu Trebnje, nato se je preselil v Ivančno Gorico in postal član Sviša, potem pa spet zaigral za svoj prvi klub. Iz Trebnjega je šel 2014. v velenjsko Gorenje in tam ostal do leta 2017, sledila je selitev v dres RK Celje Pivovarna Laško, kjer je zamenjal Urbana Lesjaka.


»Še zdaj se spomnim, da je bil on najmlajši igralec našega kluba, ki je dobil štipendijo. Šele 15 je bil star, pa jo je dobil. Želeli smo mu pomagati, da se je lahko vozil na treninge. Vedeli smo, da že pri tej starosti nekaj obeta, in smo v njem nekaj videli,« nam pove Roman Šavrič, sekretar in trener mladincev in trener mini rokometa v RK Trimo Trebnje. Pove nam še, da je imel Klemen krizo v najstniških letih. Računalniškim igricam je dal prednost pred rokometom. Treba je priznati, da je bil tudi v tem zelo dober, po nekaterih podatkih celo najboljši v državi.


»V klubu smo mu jasno povedali, da ima prednost rokomet, potem pa ga nekaj mesecev ni bilo na trening. Štipendijo smo začasno ukinili. Klemen se je oglasil, sam je prišel do nas, bil je pripravljen vrniti se. Pokazal je obilo volje in energije. To smo cenili, zato je spet dobil štipendijo, za nameček pa smo obvestili trenerje reprezentančnih selekcij in jih opozorili na njegove kakovosti. Vse to smo naredili zato, ker je pokazal toliko volje in želje,« nadaljuje Šavrič, ki je vesel, da gre danes Klemnu tako dobro, to priložnost pa si je preprosto zaslužil. »Je izjemen vratar, zelo je študiozen. O njem lahko povem le vse dobro,« sklene.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije