SMUČANJE

Z vtisi iz Hollywooda v tekmovalni ritem

Danes prvi smuk sezone (20.30) s povratnico po poškodbi Ilko Štuhec. Mariborčanka sveža, spočita in pripravljena na boj s tekmicami.
Fotografija: Ilka Štuhec je na prvem treningu dosegla 15. čas, danes bo šlo zares! FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je na prvem treningu dosegla 15. čas, danes bo šlo zares! FOTO: Reuters

»Kaj bom rekla Ilki, ko bo šla na start? Naj uživa! Če je sproščena, je vse mogoče,« je pred današnjo tekmo, prvim ženskim smukom sezone za svetovni pokal (ob 20.30), iz Kanade sporočila Darja Črnko, mama najboljše slovenske smučarke Ilke Štuhec in vodja njene ekipe. Vremenska napoved za konec tedna, v katerem se Mariborčanka vrača med tekmice po februarski poškodbi kolena, ni prav obetavna. »Proti vremenu nihče nič ne more. Zavedamo se, da tekmujemo v športu v naravi. Lahko se jeziš, ampak ti to nič ne pomaga, stanje je pač treba sprejeti,« je še dodala Črnkova.
 

Spočita in pripravljena


Dvakratna svetovna prvakinja v kraljevski disciplini je sveža, spočita in pripravljena. Po pripravah v Copper Mt. si je privoščila štiridnevni premor v Los Angelesu. Pomembno je bilo, da se je regenerirala po zadnjem sklopu treningov na visoki nadmorski višini. Med oddihom se je potepala in energijo obnavljala po peščenih plažah Santa Monice, obiskala je tudi Hollywood, kjer je na Aleji slavnih med drugim našla zvezdo s svojim imenom; posvečena je ameriški igralki in romanopiski Ilki Chase.

A dnevi ob Pacifiku so že preteklost, zmagovalka devetih tekem za svetovni pokal je te dni v Lake Louisu povsem osredotočena samo še na tekme, ki jo čakajo, kajti današnjemu smuku bo jutri sledil še drugi, v nedeljo pa bo superveleslalom. Na prvem uradnem treningu smuka, ki so ga zaznamovale zelo spremenljive razmere – od megle do sonca, z novozapadlim snegom je postal teren še bolj zahteven –, je dosegla 15. čas. Po desetmesečni odsotnosti je prebila led, premagala tekmovalno živčnost in dobila pomembne odgovore, kaj mora popraviti do tekme.
 

Dvajset let od zmage Mojce Suhadolc


S kanadskim prizoriščem je stkala tesne vezi, tu je namreč v svoji sanjski sezoni 2016/17 slavila premierni zmagi v svetovnem pokalu na svoji športni poti. Pred njo sta bili v Lake Louisu uspešni še dve slovenski alpski smučarki. Pred natančno 20 leti je svojo edino zmago v karieri dosegla Mojca Suhadolc v superveleslalomu, v zimi 2013/14 pa je na najvišjo stopničko v smuku stopila Tina Maze.

Na začetku tedna se je moška karavana iz Kanade preselila v ZDA, kjer jo danes prav tako čaka smukaška preizkušnja, jutri bo na sporedu superveleslalom, severnoameriško turnejo pa bodo alpski smučarji sklenili z nedeljskim veleslalomom, na katerem bo visoko kotiral Žan Kranjec, tretjeuvrščeni z uvodne tekme v Söldnu. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije