HOKEJ

Z Anžetom vlada le pozitivni duh

Zadnji pripravljalni tekmi risov danes in jutri na Bledu z Italijani.
Fotografija: Anže Kopitar (na sredini) se je zelo resno lotil priprav na Bledu. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Anže Kopitar (na sredini) se je zelo resno lotil priprav na Bledu. FOTO: Matej Družnik

BLED – V slačilnici slovenske hokejske reprezentance se je že začelo mrzlično odštevanje do osrednjega nastopa v sezoni – svetovnega prvenstva skupine B v Kazahstanu. To bo prihodnji teden, pred risi, zdaj tudi z našim hokejskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem, pa bosta še danes in jutri pripravljalni tekmi z Italijo na Bledu.
Anže Kopitar (na sredini) se je zelo resno lotil priprav na Bledu. FOTO: Matej Družnik
Anže Kopitar (na sredini) se je zelo resno lotil priprav na Bledu. FOTO: Matej Družnik

Poti našega in italijanskega hokeja se pogosto prepletajo. Nazadnje denimo v napetem finalu alpske lige med Olimpijo in Brunicom, pred enim letom pa tudi na prvenstvu drugega svetovnega razreda v Budimpešti, ko so prav v zadnjem kolu azzurri uničili sanje naših risov in se uvrstili med elito. Slovenija bo zdaj drugo leto zapored igrala v skupini B. A kot pogosto v preteklosti z zahodnimi sosedi ohranja stike in prav z njimi opravila zadnja dva testa pred petkovim odhodom v Kazahstan.

Današnja tekma bo ob 19. uri, jutrišnja pa že ob 17. – po njej bo namreč (20.00) še v Tivoliju sklepno dejanje domače klubske sezone Olimpije in Jesenic.

Privlačnost današnje tekme za občinstvo, ki naj bi do vrha napolnilo tribune blejske dvorane, predstavlja predvsem Kopitarjeva navzočnost. »Prav lepo je vedno znova priti v reprezentančno slačilnico, v kateri me zdaj ni bilo nekaj časa, tako da spoznavam tudi nove obraze,« je ob prihodu na Bled poudaril edini slovenski as iz slovite NHL, v kateri pa zanj in njegove kralje v tej sezoni ni bilo veliko veselja. Ostali so brez končnice, za 31-letnega kapetana kluba bi zdaj tolažba lahko sledila v primeru uspeha v Kazahstanu.

»Vedno, ko sem igral za rise, sem občutil ta izjemen moštveni duh, zato tudi zdaj verjamem, da bi tako lažje preskočili kakšno visoko oviro,« pravi.
 

Izjemen vzornik na ledu in ob njem


Nad njegovim pristopom je kajpak navdušen selektor Ivo Jan, podelil mu je seveda vlogo udarnega centra, ob njem bosta v napadu Robert Sabolič in Žiga Pance. Drugi center bo Mariborčan Miha Verlič, sicer član Bremerhavna v elitni nemški ligi, v navezi na prvenstvu z Anžetom Kuraltom in Kenom Ograjenškom.

»Res je Anžetov prihod pripomogel k izjemnemu pozitivnemu razmišljanju. Naj si bo na ledu ali ob njem. Lahko si predstavljate, kakšen vzornik je za četverico upov iz naše mlade reprezentance, ki so z nami na Bledu,« je povedal selektor, ki ga je nazadnje razžalostilo spoznanje o Tičarjevi poškodbi prepon (»To težavo je prinesel s seboj iz Nemčije, pregled je razkril pretirano tveganje, če bi odšel na SP.«), a zdaj mu seveda ne ostane drugega kot iskati nove ustrezne rešitve. Zelo zadovoljen je z omenjenim Verličem v vlogi centra, ki mu sicer kot krilnemu igralcu ni povsem tuja, saj se je z njo soočal že pri svojem klubu na nemškem severu.

Jan si je želel, da bi na zadnji tekmi priprav, torej jutrišnji z Italijo, na ledu preizkusil vse, ki bodo v petek nekaj po 9. uri zjutraj v letalu za SP, a to ne bo mogoče, saj bodo nekateri v četrtek zvečer igrali na povratni tekmi finala DP. In kdo je pod selektorjevim drobnogledom med železarji in zmaji? »Tega pa še ne morem povedati. Nikogar ne bi hotel obremenjevati med domačim finalom. Vemo, koliko čustev prinašajo tekme Jesenic in Olimpije, igralci bodo že pravočasno izvedeli, kdo bo po koncu DP moral na Brnik.« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije