Vikend trojnega dvojčka na dveh nogah

Luka Dončić se je neizmerno zabaval na spektaklu All-Star NBA. Spoznal je Obamo in Jordana, a slednjega pozabil prositi za fotografijo.
Fotografija: Luko Dončića je v Chicagu na vsakem koraku spremljala velika množica novinarjev, fotoreporterjev in snemalcev. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luko Dončića je v Chicagu na vsakem koraku spremljala velika množica novinarjev, fotoreporterjev in snemalcev. FOTO: Reuters

Za Luko Dončića se je 69. vikend All-Star NBA začel z visokim porazom na tekmi vzhajajočih zvezd – s 16 točkami ni mogel preprečiti zmage selekcije ZDA proti vrstnikom z vsega sveta s 151:131 –, vendar je bil od prihoda v Chicago nenehno nasmejan. Pri izjemno dobri volji so ga ohranjale misli na ognjeni krst na osrednji tekmi spektakla, na kateri je prvič združil moči z vzornikom LeBronom Jamesom, in na številna srečanja s slavnimi. Ne le iz sveta športa. Velika želja se mu je uresničila na posebni zabavi Nikove blagovne znamke Jordan, na kateri je prvič srečal v živo legendarnega Michaela Jordana. »To je bilo nekaj neverjetnega. Bil pa sem tako vznemirjen, da sem ga pozabil zaprositi za skupno fotografijo,« je pojasnil Dončić, ki je nekaj ur prej spoznal dve chicaški ikoni – filmskega igralca Billa Murrayja in nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obamo, s katerim se je rokoval in prisrčno objel. »Pristopil je k meni in se mi predstavil, čeprav sem seveda vedel, kdo je. Rekel mi je, da fantastično opravljam svoje delo, kar mi ogromno pomeni. Prijetno je bilo tudi z Murrayjem, saj je zelo smešen človek. Videl sem precej njegovih filmov. Vedno se šali, zato ga je bilo lepo spoznati,« je zagotovil Ljubljančan, potem ko so ga zbadali, da ima zdaj do konca življenja le še en cilj, čeprav bo čez dva tedna dopolnil šele 21 let: srečati mora bržkone največjo velezvezdo Chicaga, televizijsko voditeljico Oprah Winfrey.

Young predlagal, Dončić zadel

Mladi slovenski as se je zabaval tudi na igrišču. Kot kapetan selekcije Sveta je tik pred polčasom zadel celo met s svoje polovice igrišča, h kateremu ga je spodbudil tekmec Trae Young. »Videl sem, da namerava podati žogo enemu od soigralcev, pa sem mu rekel, naj se raje odloči za met. Poslušal me je in žoga se je od table odbila skozi obroč. Bilo je noro,« je potrdil Atlantin branilec, ki je na najboljšega Dallasovega košarkarja posebno navezan, saj sta si ju njuna kluba izmenjala na naboru NBA 2018. Prvi izbranec lanskega drafta Zion Williamson je za Ljubljančana dejal, da je izjemno vsestranski igralec, pravi trojni dvojček na dveh nogah. Dončić uživa tudi simpatije starejših udeležencev glavne tekme All-Star. Oklahomin dirigent Chris Paul je zagotovil, da zaradi njega redno spremlja Dallasove tekme: »Sem njegov oboževalec. Dandanes večina ljudi spremlja ligo NBA zgolj prek statistike. Razumem, saj imajo službe in družine, toda šele ko gledaš Luko na parketu, uvidiš, da igra košarko na pravi način.« Podobno misli Miamijev branilec Jimmy Butler, ki se rad pohvali, da zna nekaj slovenskih besed. »Toda z njimi si ne morem pomagati pri pogovoru z Luko. Goran Dragić me je namreč naučil predvsem kletvice,« se je pošalil. Gledalci so se zabavali tudi med tradicionalnimi preizkušnjami vikendov All-Star. V tekmovanju v zabijanju je prvič zmagal Miamijev krilni igralec Derrick Jones, ki je v finalu ugnal Aarona Gordona iz Orlanda s 198:197, v spretnosti tekmi Bam Adebayo (prav tako Miami), v metanju trojk pa je bil prvi Sacramentov branilec Buddy Hield s 27 točkami v finalnem krogu. Devin Booker iz Phoenixa je bil drugi s točko manj, nekdanji adut Uniona Olimpije Davis Bertans (Washington) pa tretji z 22. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije