NOGOMET

Vijoličnim manjka zdravja, zmajem pa tako rekoč vse

Prednost Maribora pred Olimpijo se zdi večja kot zgolj deset točk. Kaže, da bi se Ljubljančani potolažili le s pokalno lovoriko.
Fotografija: Nogometaši Maribora (v belih dresih) korakajo proti 15. naslovu državnega prvaka. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Nogometaši Maribora (v belih dresih) korakajo proti 15. naslovu državnega prvaka. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Nogometaši Maribora so v miru začeli dvotedenski reprezentančni premor, v katerem se bodo kar najbolje regenerirali in po možnosti skrajšali seznam poškodovanih. V času sobotnega derbija z Olimpijo v Stožicah (0:0) so bili na tem seznamu Denis Klinar, Mitja Viler (še nepripravljen je sedel na klopi), Marko Šuler, Jan Mlakar, Blaž Vrhovec, Gregor Bajde in Luka Uskoković.
Nogometaši Maribora (v belih dresih) korakajo proti 15. naslovu državnega prvaka. FOTO: Roman Šipić
Nogometaši Maribora (v belih dresih) korakajo proti 15. naslovu državnega prvaka. FOTO: Roman Šipić

Če bo imel trener Darko Milanič v prihodnjih tednih na voljo večino fantov, bo kar držala izjava najbolj svežega pozdravljenega aduta Martina Milca, ki je dejal, da jim – če bodo vsi zdravi – nihče ne more ničesar vzeti. Na poti do 15. naslova prvaka si lahko torej vijolični še najbolj škodujejo kar sami. Prednost desetih točk je v tem trenutku več kot lepa popotnica za boje v preostalih trinajstih krogih DP, v Ljudskem vrtu so z najširšim izborom igralcev v ospredju tudi po organizaciji in logistiki, torej je lovorika ob ustrezni previdnosti tako rekoč oddana.


Olimpija tudi pod taktirko novega stratega Roberta Pevnika goji napadalen nogomet z všečnimi idejami, a med privrženci zmajev upravičeno obstaja bojazen, da zeleno-beli v konici napada nimajo dovolj kakovosti, da bi rešetali mreže nasprotnikov. To se je pokazalo pri porazu s Triglavom v Kranju in tudi v derbiju z Mariborom.

Druga, morda še pomembnejša stvar je stanje duha v zmajevem gnezdu. O tem govori tudi nerodnost po tekmi, ko gostitelji niso bili sposobni organizirati običajne skupne novinarske konference obeh trenerjev. Milanič in predstavnik za odnose z javnostmi sta se lahko samo čudila potezi Olimpije, ki je včeraj za nevšečnost poslala opravičilo medijem.


Ekipa zmajev, ki sicer premore potencial, zavzeto dela in se zdi motivirana za igre na zmago, toda v zraku ves čas visi vprašanje prihodnosti kluba ob napovedanem poletnem odhodu predsednika Milana Mandarića. Jasno, vsi igralci so v izložbi, igrajo tudi za svoje prihodnje kar najboljše pogodbe, pa četudi v drugih klubih. Pevnik v takšnih razmerah kaj več od drugega mesta in morda pokalne lovorike (polfinalna para v aprilu sta Maribor - Mura in Aluminij - Olimpija) z zmaji ne more osvojiti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije