NOGOMET

Vijolični niso ukrivili Aluminija

Maribor v 30. prvoligaškem krogu le do točke v Ljudskem vrtu. Gorica se je v boju za obstanek omastila s točko v Kranju.
Fotografija: Jasmin Mešanović je gostiteljem v Ljudskem vrtu le pribojeval točko. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Jasmin Mešanović je gostiteljem v Ljudskem vrtu le pribojeval točko. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Vijolični v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije niso ukrivili Aluminija, nogometaši vodilnega Maribora so le remizirali z moštvom iz Kidričevega, to pa je bilo v Ljudskem vrtu celo nevarnejši tekmec. Tako je vijolične pred porazom z zadetkom z glavo v 80. minuti po predložku iz prostega strela Amirja Derviševića rešil Jasmin Mešanović, so pa v 87. minuti gostje na nogi imeli žogo za veliko presenečenje. Ivan Kontek se je sam znašel pred mariborskim vratarjem Kenanom Pirićem, a z osmih metrov ustrelil mimo okvirja vrat. S tribun Ljudskega vrta so se slišali tudi žvižgi na račun domače predstave, sicer pa je bila statistika na strani gostiteljev: žoga v posesti 62:38 odstotkov, streli 12:9, v okvir vrat 4:3. »Pričakovali smo težko tekmo, za nas je bila zelo zahtevna, v smislu, da smo igrali preveč tako, kot so želeli oni. Se pravi, da so prekinjali ritem in ga sami nikakor nismo mogli ujeti. Želeli smo igrati drugače, bolj živahno, vendar nam ni uspelo. Aluminij je trdna ekipa, ki je v prvem polčasu redko prišla na našo polovico, imeli smo nekaj dobrih akcij, a če pogledamo celotno tekmo, je bilo kar nekaj napak in stvari, ki bi jih morali opraviti bolje,« je modroval trener Maribora Darko Milanič.

Več živahnosti

»Pričakovali smo, da bomo bolj živahni, imeli boljše sprejeme in hitreje igrali naprej, vendar nam žal ni uspelo. Gostje so umirjali zadeve, niso hoteli v dirjanje, sami pa smo večkrat zamudili položaj, da bi odigrali bolje. Ostal je vtis, da smo bili v igri preveč zadržani, morebiti ne dovolj sveži. Nekaj sprememb je bilo, da bi ohranili dinamiko, ki pa je nismo uspeli dobiti. V ritmu, ko imajo nekateri po štiri tekme v kratkem času, je redno igranje precejšen napor. Mešanović se vrača po enomesečni poškodbi, vmes ene tekme ni igral, zdaj se je vrnil. Jan Mlakar je bil v vmesnem obdobju dva meseca brez tekem, ob vrnitvi mu je po nizu srečanj pobralo moči in tokrat ni začel. Ampak ni šlo za napadalce, zvezne igralce ali bočne, ni šlo za posameznike. Težave so nastale pri tem, da je imelo celotno moštvo premalo dobrih sprejemov, premalo natančnosti. Manjkalo je svežine, zmanjkala je tudi kakšna zamenjava, saj nismo mogli računati na nekatere igralce,« je še poglobljeno dodal mariborski strateg. »Menim, da bi obe ekipi morali biti zadovoljni, glede na prikazano na igrišču. Sami smo imeli veliko priložnost pri izidu 1:1, lahko bi zadeli, s tistim zadetkom pa bi tekmo tudi odločili sebi v prid,« pa je bil kratek in zadovoljen trener Aluminija Oliver Bogatinov.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije