NOGOMET

Vijolični celijo rane, zmaji ostro nad sosede

Vodilni nogometni prvoligaš Maribor bo danes gostoval v Celju. Olimpijo doma čaka derbi Ljubljanske kotline z Domžalami.
Fotografija: Prvi zvezdnik Olimpije Rok Kronaveter je na vrhu lestvice strelcev s 16 zadetki. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Prvi zvezdnik Olimpije Rok Kronaveter je na vrhu lestvice strelcev s 16 zadetki. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – Zaloga piva in odojkov, ki je bila v soboto pripravljena za slavje Mariborčanov po načrtovani potrditvi naslova državnega prvaka, zaradi poraza po tekmi proti Olimpiji ni niti približno pošla. Zato bodo lahko Štajerci vsaj del nenačetih rezerv morda aktivirali danes, ko bodo vijolični gostovali v Celju v 33. krogu DP, ali pa morebiti v soboto, ko bodo gostili kranjski Triglav.
Prvi zvezdnik Olimpije Rok Kronaveter je na vrhu lestvice strelcev s 16 zadetki. FOTO: Leon Vidic
Prvi zvezdnik Olimpije Rok Kronaveter je na vrhu lestvice strelcev s 16 zadetki. FOTO: Leon Vidic

»Še vedno imamo veliko prednost in možnost, da postanemo prvaki. Za tekmo s Celjem ni treba posegati po dolgih napovedih, vse je jasno. Popraviti moramo vtis po slabem dnevu v derbiju. Ne le zaradi nas samih, tudi zaradi navijačev, ki so navijali do konca,« sporoča kapetan vijoličnih Marcos Tavares in dodaja: »Glave gor, bili smo že v težjih položajih in ne glede na boleč poraz ne smemo imeti črnih misli. To je zdaj tista druga plat nogometa, ko imaš takoj na naslednji tekmi novo priložnost, da z zmago zaceliš rane.«

Med današnjimi štirimi tekmami za točke (že včeraj sta igrala Gorica in Rudar) poleg štajerskega derbija v mestu ob Savinji (glavni sodnik Nejc Kajtazović; ob 20.15) izstopa še derbi Ljubljanske kotline med Olimpijo in Domžalami (Dragoslav Perić; 16.55), preostala para sta Triglav-Krško (Bojan Mertik; 14.50) in Aluminij-Mura (Matej Jug; ob 19. uri).

Branilec Domžal Gregor Sikošek napoveduje: »Vselej je užitek igrati v Stožicah, kjer nas tokrat čaka zelo motiviran tekmec, ki je v zadnjem kolu prikazal svojo moč. Naš cilj je pokazati maksimalno bojevito predstavo, zelo zbrani bomo morali biti v obrambi in ob prekinitvah, hkrati pa bo treba za morebiten uspeh izkoristiti vsako najmanjšo priložnost. Ljubljančani so favoriti, a so bili naši obračuni z njimi vedno zanimivi.« Novembra je bil izid v Ljubljani 4:4, obe tekmi v Domžalah v tej sezoni je dobila Olimpija.


»Domžalčani so bili vselej zelo nevarni tekmeci v Stožicah, gojijo napadalen nogomet, v takšni luči jih pričakujem tudi tokrat. Dokler obstajajo teoretične možnosti, da dohitimo Maribor, bomo poskusili vse, da zmagujemo do konca prvenstva,« je povedal trener Olimpije Safet Hadžić

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije