PREDSEDNIŠKA INTERVENCIJA

VIDEO: Sodnik razveljavil gol, zato je predsednik Ivan vzel v roke pištolo

Na presenečenje vseh je sodnik nato spremenil svojo odločitev.
Fotografija: Ivan Savidis. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Ivan Savidis. FOTO: Youtube

SOLUN – Nedeljska tekma grškega nogometnega prvenstva med Paokom in Aekom iz Aten verjetno še nekaj časa ne bo imela končnega epiloga. Prekinjena je bila v 90. minuti, ker je predsednik Paoka Ivan Ignjatevič Savidis prišel na zelenico in sodniku oborožen grozil, ker je ta razveljavil zadetek, ki bi pomenil zmago 1 : 0 za Paok.

Savidis, sicer rojen v Gruziji, je že nekaj časa strah in trepet grškega nogometa. Z osebnimi varnostniki je sredi tekme šel do sodnika na sredini igrišča in mu s pištolo za pasom grozil, da je njegove sodniške kariere konec. Napadalen je bil tudi do predstavnikov nasprotnega kluba, zato so nogometaši Aeka sklenili, da po vdoru Savidisa na igrišče odidejo v slačilnico. Na presenečenje vseh je sodnik nato spremenil svojo odločitev in priznal zadetek Paoka, ki najprej ni veljal zaradi prepovedanega položaja. Z zmago 1 : 0 je Paok prevzel vodstvo na lestvici grškega prvenstva pred Aekom.

Do incidenta je prišlo le dan po tem, ko je pritožbeno razsodišče grške nogometne zveze odločilo, da vrne tri točke Paoku, čeprav je bila tekma 25. februarja z Olimpiakosom prekinjena in prvotno registrirana 3 : 0 za goste iz Aten. Razlog za prekinitev je bil, ker je trener Olimpiakosa Oscar Garcia s tribun v obraz dobil projektil in končal v bolnišnici.

Savidis ima rusko in grško državljanstvo. Pred prevzemom Paoka je bil predsednik ruskih klubov iz Rostova. Je poslovnež in politik ter eden najbogatejših Rusov. Bil je član ruske dume in je osebni prijatelj predsednika Vladimirja Putina. Vrsto let je služboval v ruskih oboroženih silah, njegovo bogastvo pa izvira iz trgovanja s tobakom. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije