KAJ PA TEHNOLOGIJA VAR?

VIDEO: Se obeta škandal? Subašić z druščino goljufal med izvajanjem enajstmetrovk

Srbski mediji prilagajo tudi dokaze.
Fotografija: Danijel Subašić je s tremi obrambami enajstmetrovk postal eden izmed junakov osmine finala. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Danijel Subašić je s tremi obrambami enajstmetrovk postal eden izmed junakov osmine finala. FOTO: Reuters

MOSKVA – Na tekmah osmine finala letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu Rusija – Španija in Hrvaška – Danska so potnika o nadaljevanju tekmovanja določile enajstmetrovke. Od skupaj 19 izvedenih sta jih morala sodnika ponoviti kar 15.
 
Vratar mora ostati na liniji, dokler igralec ne udari žoge, se jasno glasi pravilo, ki pa so ga po mnenju večine srbskih medijev Danijel Subašić, Kasper Schmeichel in Igor Akinfejev prekršili. No, Španec David De Hea je spoštoval pravila, a kaj, ko je »Furija« že spakirala kovčke. Srbi ob tem dodajajo, da je nedopustno, da se ob uporabi tehnologije VAR tolerira tako ravnanje vratarjev. 

Dejstvo pa je, da sta bila Subašić in Schmeichel v nekaterih trenutkih meter pred gol linijo, kar je povečalo možnost uspešnega branjenja. Subašić je bil uspešen kar trikrat in je popeljal Hrvaško v polfinale. Tako je postal šele drugi vratar v zgodovini mundiala, ki je ubranil tri strele z bele točke, po Portugalcu Ricardu, ki mu je podoben podvig uspel leta 2006 v četrtfinalu proti Angležem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije