NBA

VIDEO: Prva tekma pred domačimi, Dončić že triumfalno

Naš košarkarski as s 26 točkami najboljši strelec zmagovalcev.
Fotografija: FOTO: AFP
Odpri galerijo
FOTO: AFP

DALLAS – Igralci moštva Dallas Mavericks so v severnoameriški košarkarski ligi doma s 140 : 136 premagali Minnesoto Timberwolves, na prvi tekmi v domači dvorani pa je gledalce navdušil slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je bil s 26 točkami najboljši strelec zmagovalcev.
FOTO: AFP
FOTO: AFP


Dončić je je v 36 minutah za 26 točk zadel štiri trojke, temu pa dodal še šest skokov, tri podaje, dve ukradeni žogi in blokado. Dončić je bil posebej uspešen v zadnjih šestih minutah in 41 sekundah druge četrtine, ko je skupaj zadel kar 15 točk, od tega dve zaporedni trojki, s katerima je njegova ekipa prvič na tekmi izenačila (56 : 56), dve minuti in pol pred koncem tretjega dela pa je z novo trojko svoji ekipi zagotovil šest točk prednosti 97 : 91.



Toda dvoboj je bil odločen šele v sami končnici, ko je bil uspešen Dennis Smith Jr. Ekipi sta igrali zelo napadalno igro, kar 19 igralcev od 20, ki so stopili na parket, je zadelo najmanj točko, 18 od teh najmanj pet točk, deveterica pa najmanj po 19.
{twitter}
Luka Doncic (26 PTS) & Derrick Rose (28 PTS) both put up big performances in Dallas! #KiaTipOff18 #MFFL #AllEyesNorth pic.twitter.com/wcVc12nJrt
— NBA (@NBA) 21 October 2018
{/twitter}
Dallas bo naslednjo tekmo igral doma s Chicagom v noči na torek po slovenskem času, ko bo Miami prav tako gostil New York.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije