NAJUSPEŠNEJŠA ŠPORTNA PLEZALKA

Slovenska šampionka prispela na Kongresni trg

Janja Garnbret je s slovensko reprezentanco prispela v Ljubljano.
Fotografija: Janja Garnbret. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Janja Garnbret. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Slovenija je le dočakala vrnitev svoje super šampionke in junakinje Janje Garnbret s svetovnega prvenstva na Japonskem. Po zaslugi 20-letne Korošice je Slovenija najuspešnejša reprezentanca v sredo končanega prvenstva v športnem plezanju, na katerem je trikratna svetovna prvakinja osvojila tudi olimpijsko vozovnico.

Po dolgem in utrujajočem prvenstvu je sledila še dolga pot domov. Let iz Tokia prek Dubaja do Zagreba in nato še po cesti iz Zagreba do Ljubljane je trajal več kot en dan.

Prvo medaljo na članskih prvenstvih si je s srebrom v težavnosti priplezala 19-letna Golničanka Mia Krampl.


Na tekmovanjih je treba biti skoncentriran in zbran, bilo je psihično precej težko. Potem pa je sledila dolga pot domov. »Očitno je zdaj za menoj prišla tudi vsa ta mentalna utrujenost in se mi je vse nabralo. Res rabim nekaj časa za premor od plezanja, od treninga od vsega, da se glava spočije,« so bile prve besede trikratne svetovne prvakinje po prihodu v Evropo.

Napovedala je, da si bo po prvenstvu vzela vsaj kakšen teden za premor in počitek. Kot je dodala, ima zelo lepe spomine na tekmovanje in čas, ki ga je preživela s celotno slovensko reprezentanco v Tokiu. »Po eni strani bi še ostala na Japonskem, a sem vesela, da sem prišla domov,« je dejala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije