FORMULA 1

Vettel si želi poravnati račun

Lewis Hamilton brani zmago v Hockenheimu. Mick Schumacher v očetovem ferrariju F2004.
Fotografija: Sebastian Vettel je v nezavidljivem položaju. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sebastian Vettel je v nezavidljivem položaju. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Sebastian Vettel je v zadnjem obdobju le še bleda senca samega sebe iz šampionskih sezon 2010, 2011, 2012 in 2013, ko je z Red Bullom kot po tekočem traku nizal zmage in osvajal naslove svetovnega prvaka v formuli 1. V Ferrarijevem moštvu so pričakovali, da bo s poskočnim vrancem podobno uspešen, kot je bil z rdečim bikom. A njihovih (visokih) pričakovanj za zdaj še ni upravičil.

Potem ko v štirih letih z ekipo iz Maranella ni osvojil še nobene lovorike, prav nič ne kaže na to, da bi lahko po njej segel v letošnjem prvenstvu. Ravno nasprotno; že zdaj je mogoče zapisati, da bo 32-letni Nemec tudi v svoji peti sezoni pri italijanskem moštvu – če se seveda ne bo kmalu zgodil kakšen čudež – za krmilom rdeče boginje ostal praznih rok. Po polovici prvenstva, ki se bo z jutrišnjo veliko nagrado Nemčije (z začetkom ob 15.10) prevesilo v drugo polovico, namreč Vettel v skupni razvrstitvi zaseda šele četrto mesto, pri čemer ga od vodilnega Lewisa Hamiltona (Mercedes) loči že velikanskih 100 točk. Natanko štiri zmage! Da to ni njegova sezona, kažejo tudi njegovi zadnji rezultati. Letos sploh še ni okusil slasti zmage!

Z 2. mestoma v Monte Carlu in Montrealu ter tretjima v Šanghaju in Bakuju se je le štirikrat povzpel na oder za najboljše, na zadnjih treh preizkušnjah v Le Castelletu, Spielbergu in Silverstonu pa se je moral sprijazniti s petim, četrtim in 16. mestom. Na VN Velike Britanije je sicer višjo uvrstitev zapravil v trčenju z Maxom Verstappnom (Red Bull).

A štirikratni svetovni prvak se ne vdaja. V Hockenheimu, kjer bo mimogrede njegov mlajši rojak Mick Schumacher danes in jutri odpeljal nekaj krogov s šampionskim ferrarijem F2004 slovitega očeta Michaela Schumacherja, je trdno odločen popraviti lanski spodrsljaj, ko je v vodstvu na mokri stezi zletel s proge, trčil v ogrado in zmago podaril najhujšemu tekmecu Hamiltonu.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije