FORMULA 1

Vettel: Sezone še ni konec

Ferrari tako slab v formuli 1 ni bil vse od leta 1981. V Spa-Francorchampsu jutri spektakularna VN Belgije.
Fotografija:
Odpri galerijo

Nemški dirkaški šampion Sebastian Vettel, ki se je med letoma 2010 in 2013 veselil štirih zaporednih naslovov svetovnega prvaka v formuli 1, se je znašel na najnižji točki svoje bleščeče kariere, v kateri je zrušil več (mladostnih) rekordov. V letošnji sezoni je daleč od vrha; na šestih preizkušnjah si je pridirkal vsega 16 točk, s katerimi je v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo na komaj 11. mestu.

Ferrarijev zvezdnik je tako globoko v senci monaškega moštvenega sotekmovalca Charlesa Leclerca, ki je s 45 točkami sedem mest pred njim, vendar tudi sam že močno zaostaja za vodilno trojico Lewis Hamilton (Mercedes), Max Verstappen (Red Bull) in Valtteri Bottas (Mercedes). V znameniti italijanski ekipi z izkupičkom svojih dirkačev seveda ne morejo biti zadovoljni; moštvo iz Maranella namreč v konstruktorskem seštevku zaseda šele peto mesto.

Tako nekonkurenčno ni bilo vse od leta 1981. Čeprav sem morda zdi, da se je 33-letni Nemec, ki bo po koncu sezone razjahal črnega vranca in se poslovil od Ferrarija, že vdal v usodo, je pred jutrišnjo veliko nagrado Belgije (s startom ob 15.10) vnovič poudaril, da ne namerava izobesiti bele zastave.

»Prvenstva še ni konec in storili bomo vse, da se bomo izboljšali. Zaupam ljudem okrog sebe. Veliko si jih že več let prizadeva, da bi mi izdelali zmagovit dirkalnik. Že iz tega razloga je moja dolžnost, da se do zadnjega borim za Ferrari,« je dirko na spektakularni progi v Spa-Francorchampsu napovedal Vettel.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije