MOTOKROS

Vesel kot že dolgo ne: Trud se poplača!

Tim Gajser pred premorom v svetovnem prvenstvu do prve letošnje zmage. Po podvigu ostal brez besed, položil motor na tla in se pognal k navijačem.
Fotografija: Navijači na slovenskem ovinku so noreli in Timu Gajserju dali še dodaten pospešek do zmage. FOTO: HRC
Odpri galerijo
Navijači na slovenskem ovinku so noreli in Timu Gajserju dali še dodaten pospešek do zmage. FOTO: HRC

PIETRAMURATA – Vrnil se je stari Tim Gajser! Prvič po 20 mesecih, obdobju, ki so ga zaznamovali poškodbe, vzponi in padci, je slovenski motokrosistični as spet zmagal na dirki za svetovno prvenstvo v elitnem MXGP. In to na VN Trentina, dirki ob Gardskem jezeru, ki jo jemlje kot domačo. Na njej se namreč vselej zbere največ slovenskih navijačev in tudi v nedeljo je bilo tako.
Navijači na slovenskem ovinku so noreli in Timu Gajserju dali še dodaten pospešek do zmage. FOTO: HRC
Navijači na slovenskem ovinku so noreli in Timu Gajserju dali še dodaten pospešek do zmage. FOTO: HRC

»Brez besed sem,« je izjavil 22-letnik, potem ko sta z vodilnim v svetovnem prvenstvu Antoniem Cairolijem v igri mačke z mišjo poskrbela za najatraktivnejšo dirko letos. Bil je ganjen nad dosežkom, na katerega je čakal od avgusta 2017, in podporo.
 

Pri KTM zmajevali z glavo


Gajser je v sezono startal z napovedjo, da je izjemno motiviran, kar je tudi potrdil s stopničkami na vseh letošnjih dirkah. Le Cairoli je bil vsakič boljši od njega. A vse do nedeljske preizkušnje v Pietramurati. V prvi vožnji ni unovčil najboljšega starta, zdrsnil je na peto mesto, a je še v istem krogu napredoval na drugo.

Pred njim je bil le italijanski šampion, s katerim sta, kot na vsaki preizkušnji v letošnjem prvenstvu, hitro pobegnila konkurenci in vozila svojo dirko. Gajser je starejšega tekmeca prehitel tri minute pred koncem. In to prav na t. i. slovenskem ovinku, ki nosi to ime zaradi najštevilnejšega slovenskega občinstva. Vodstvo je držal do konca. Medtem ko so zagorele rumene bakle Gajserjevih navijačev, sta se tekmeca športno objela.

»Nisem hotel hiteti, saj je vožnja dolga. Cairoli je močno pritiskal, počakal sem na primeren trenutek in ga prehitel,« je prvo vožnjo komentiral Gajser, ki je v drugo startal najhitreje. Vodil je 15 minut, nato ga je prehitel Cairoli. Po tistem, ko so mu iz Hondine garaže poslali sporočilo – na tablo so v angleščini napisali: »Bodi pameten, pod tem pa v slovenščini: Prehiti!« –, se je štiri minute pred koncem odzval in spet prevzel vodstvo.

Pri Cairolijevi ekipi KTM so zmajevali z glavo. V zadnjem krogu rednega dela je domači adut vendarle potegnil naprej, a kmalu zatem padel. Gajser je švignil mimo in nihče več mu ni mogel odvzeti prve letošnje zmage v svetovnem prvenstvu in enajste v karieri.
 

Ponosen: Trud se poplača


Preplavila so ga čustva, veselil se je kot že dolgo ne. Ko je prečkal cilj, je odložil svojo hondo in se pognal proti navijačem. Zahvalil se jim je na odru za zmagovalce, z glave je snel kapo in se jim priklonil.

»Tole je nepopisno! Nora dirka, kot bi se s Tonyjem igrala igro mačke z mišjo. Presrečen sem in ponosen ... Za to se trdo dela, za to se gara. Trud se enkrat poplača,« je bil zadovoljen nekdanji svetovni prvak, ki na prizorišču VN Trentina v MXGP ni slavil še nikoli prej, leta 2015 pa je tam premierno zmagal v razredu MX2.

V nedeljo se bo predstavil na prvi dirki za državno prvenstvo v Prilipah, do naslednje preizkušnje v MXGP v Mantovi pa ima karavana več kot mesec dni premora. Gajser za Cairolijem po štirih dirkah v svetovnem prvenstvu zaostaja za 16 točk. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije