V zmajevo gnezdo prihajajo črno-beli z armado navijačev

Ta konec tedna v ospredju obračun nogometašev Olimpije in Mure. Načeti Mariborčani v Ljudskem vrtu proti razigranemu Bravu.
Fotografija: Kakšno past vodilni Olimpiji tokrat pripravlja Murin trener Ante Šimundža? FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Kakšno past vodilni Olimpiji tokrat pripravlja Murin trener Ante Šimundža? FOTO: Jure Eržen

Nogometni sladokusci, ki imajo radi napetosti, si manejo roke. Na prvoligaški nogometni sceni se je zakuhalo kot že dolgo ne, saj so kar štiri moštva v boju za vrh, ob predvidoma vnaprej odpisanem Rudarju iz Velenja pa si kar štiri ekipe (Triglav, Tabor, Domžale, Bravo) krčevito prizadevajo, da bi se izognile nehvaležnemu devetemu mestu in kvalifikacijam za obstanek v elitni druščini z drugouvrščenim iz 2. SNL.
Pod posebnim drobnogledom bodo ta konec tedna spet nogometaši vodilne Olimpije, ki v Stožicah pričakujejo Muro in njene goreče navijače. Zmaji so se dvignili z zmago v Kidričevem, zaradi poškodb zdesetkana Mura je iztržila le remi z Rudarjem.


Zdaj je oslabel panonski veter v jadra okrnjene zasedbe trenerja Anteja Šimundže, ki pa ni zato nič manj ambiciozna in drzna. Olimpija bo morala pokazati najboljšo izvedbo za nove tri točke in varno prednost pred tekmeci. »Zdržati bo treba še tekmo proti Muri, nato pa bo čas, da napolnimo baterije. Preprečiti moramo padec igre v drugem polčasu in vso tekmo odigrati na ravni, ki smo jo prikazali v prvem polčasu z Aluminijem,« pričakuje trener Olimpije Safet Hadžić, ki komaj čaka, da se konča ritem tekem sreda-sobota.
 

Brezidejni Maribor


Upočasnjeni in brezidejni Maribor bo šel v Ljudskem vrtu z veliko previdnostjo v dvoboj z vročim Bravom, ki je spomladi dosegel dve zmagi in dva remija. Vijolični imajo pred svojim zahtevnim občinstvom težave z vsakim tekmecem, nazadnje pa so Celjani v mestu ob Savinji razgalili njihove šibke točke. »Poraz je boleč, a je pred nami že naslednja tekma. Ne preostane nam nič drugega, kot da se zberemo, potisnemo dogodke v Celju na stran in proti tekmecu, ki kaže solidne predstave, odigramo neprimerno boljše,« se nadeja trener prvakov Darko Milanič. Njegov kolega na klopi Šiškarjev Dejan Grabić dela predvsem na tem, da njegovi varovanci po nizu odličnih rezultatov ne bi poleteli.


Pari 25. kroga: Domžale – Aluminij (glavni sodnik Damir Skomina; danes ob 15. uri), Maribor – Bravo (Roman Glažar; danes ob 17.15), Triglav – Celje (Rade Obrenović; jutri ob 15. uri), Rudar – Tabor (Slavko Vinčić; jutri ob 17. uri), Olimpija – Mura (Nejc Kajtazović; jutri ob 20.15). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije