DRŽAL OBLJUBO

VIDEO: »Po nepotrebnem sem v trenutku neprištevnosti Ilki obljubil, da ji operem avto«

V Mariboru so sprejeli smukaško kraljico.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

MARIBOR – V Mariboru so pripravili sprejem za Ilko Štuhec, ki je na svetovnem prvenstvu v Åreju ubranila naslov svetovne prvakinje. Ob navijačih in privržencih Štuhčeve so jo na sprejemu pozdravili tudi nekateri ugledni športni funkcionarji na čelu s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdanom Gabrovcem.

Ob Gabrovcu so ji simbolična darila izročili še prvi mož mariborske športne zveze in podpredsednik OKS Tomaž Barada, predstavnik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Iztok Klančnik in župan Mestne občine Maribor (MOM) Saša Arsenović, ki ji je v imenu občine izročil 5000 evrov.

 

Medalja na OI 2022

»Za mano je zelo turbulentno obdobje, zgodilo se je marsikaj. Sprejem je tokrat malo poznejši, hvala pa, da ste prišli,« je dejala Štuhčeva in dodala, da ima dovolj poškodb. Štuhčeva je drugič zaporedoma postala svetovna prvakinja, nima pa še olimpijske kolajne. A to se po besedah Gabrovca utegne spremeniti na OI 2022 v Pekingu. »Verjamemo in vemo, da se bo v Pekingu to uresničilo in to z najboljšim možnim izidom. To ni pritisk, ampak res verjamemo vanjo.«

Štuhčeva sicer okreva po poškodbi kolena, ki jo je staknila ob padcu 23. februarja v Crans Montani.

Držal obljubo

V vsem tem vrvežu pa je predsednik države Borut Pahor držal obljubo. »Po nepotrebnem sem v trenutku neke vznesenosti in neprištevnosti Ilki Štuhec obljubil, da ji operem avto, če še drugič zmaga v smuku na svetovnem prvenstvu. Verjetno je zmagala, ker je imela umazan avto. Zato sem danes držal obljubo in ji ga očedil. Dal sem ji še šopek rož, dobil pa sem poljubček,« je zapisal na instagramu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije