V Sloveniji ne bo Đokovićevega turnirja

V Sloveniji bi bila edina primerna lokacija za tak turnir stadion v Portorožu, ki lahko gosti maksimalno 2.500 gledalcev.
Fotografija: Novaka Đokovića bi tudi v Sloveniji pričakalo veliko navijačev. FOTO: Marko Djurica, Reuters 
Odpri galerijo
Novaka Đokovića bi tudi v Sloveniji pričakalo veliko navijačev. FOTO: Marko Djurica, Reuters 

Potem ko je Črna gora odpovedala enega od teniških turnirjev Adria Toura, ki jih prireja prvi igralec sveta Novak Đoković, je kot nadomestna lokacija vskočila Slovenija. A danes je postalo jasno, da kljub pripravljenosti Teniške zveze Slovenije (TZS) s turnirjem pri nas v Portorožu ne bo nič.

»Gre za to, da ni pravih možnosti za izvedbo, kar zadeva to, kar smo izvedeli od pristojnih institucij glede sproščanja ukrepov. Težava je v tem, da pri nas še vedno velja 14-dnevna karantena za srbske državljane, drugo pa je število gledalcev. Petsto ljudi je namreč za tak dogodek premalo oziroma manj od želja organizatorjev. Oni bi si želeli tisoče, mi pa od pristojnih nimamo zagotovil, da bi se to lahko zgodilo. To povsem razumemo, saj ne more turnir vplivati na spremembo zakonodaje,« je za STA pojasnil direktor TZS Gregor Krušič.

Kot je ta povedal v ponedeljek, je družina Đoković prejšnji teden navezala stik s slovensko zvezo in predlagala možnost, da bi Slovenija konec junija organizirala turnir Adria Toura.

Krovna slovenska zveza se je obrnila na slovensko ministrstvo za notranje zadeve z vprašanjem, kako zagotoviti prihod tujih državljanov v Slovenijo – za srbske državljane v Sloveniji še vedno velja 14-dnevna karantena – ter s kakšnim številom gledalcev bi bilo mogoče organizirati takšen dogodek. Trenutno je dovoljeno zbiranje do 500 oseb.

V Sloveniji bi bila edina primerna lokacija za takšen turnir stadion v Portorožu, ki lahko gosti maksimalno 2.500 gledalcev.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije