NOGOMET

V Mariboru in Domžalah parada ekip za Evropo

Nogometaši Maribora danes gostijo Celje, Olimpija v Domžalah. Vijoličnim in zmajem v tekmi za vrh vse bolj nagajajo poškodbe.
Fotografija: Prvi zvezdnik Domžal Senijad Ibričić bo imel eno vidnejših vlog v derbiju Ljubljanske kotline z Olimpijo. Foto: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Prvi zvezdnik Domžal Senijad Ibričić bo imel eno vidnejših vlog v derbiju Ljubljanske kotline z Olimpijo. Foto: Uroš Hočevar

LJUBLJANA –  Pomlad že dobro ogreva ozračje, za dodaten dvig temperature pa med nogometnimi navijači skrbijo slovenski prvoligaši, ki bodo danes in jutri odigrali tekme 24. kroga. V Ljudskem vrtu je na programu štajerski derbi med vodilnim Mariborom in Celjem.
Prvi zvezdnik Domžal Senijad Ibričić bo imel eno vidnejših vlog v derbiju Ljubljanske kotline z Olimpijo. Foto: Uroš Hočevar
Prvi zvezdnik Domžal Senijad Ibričić bo imel eno vidnejših vlog v derbiju Ljubljanske kotline z Olimpijo. Foto: Uroš Hočevar

Vijolični ne nameravajo zapravljati visoke prednosti pred Olimpijo, čeprav ima trener Darko Milanič ves čas skrbi zaradi poškodb. Najnovejša na seznamu poškodovanih sta Jasmin Mešanović in Martin Kramarič, se pa vrača Gregor Bajde, dobro okrevajo Jan Mlakar, Marko Šuler in Blaž Vrhovec.

»Pričakujem takšno podobo Celja kot na njihovih dozdajšnjih štirih tekmah spomladanskega dela, s hitrimi prehodi v napad, z veliko dinamike. Pri tem so zelo zavzeti in vztrajni, imajo svoj način, od katerega ne odstopajo. Imajo pa tudi določene pomanjkljivosti, ki jih bomo poskušali izkoristiti. V tem dvoboju velja predvsem ugotovitev, da se moramo osredotočiti nase. Najti moramo način, s katerim želimo priti do cilja. Močno se zavedamo, da bo treba biti na zelo visoki ravni. Tekmovalno, čustveno, v vseh pogledih,« napoveduje Milanič.

Celjani imajo evropske ambicije, Rudi Požeg Vancaš in druščina so v prvem delu DP osvojili točko v LV, na domačem stadionu pa so prejeli vijolično petardo.
 

Kotlinski derbi


Prvi zasledovalci Mariborčanov bodo v derbiju Ljubljanske kotline gostovali v Domžalah. Olimpiji za ohranitev upov v lovu na Maribor ne preostane drugega, kot da zmaguje na vseh tekmah. Rumeno-modri pod taktirko trenerja Simona Rožmana bodo znova zahteven zalogaj za zmaje, čeprav bočni branilec Gregor Sikošek nima pravice nastopa​.

»Pričakujem izjemno dobro in napeto tekmo, na kateri se želimo vrniti v zmagovalne tirnice, hkrati pa se Olimpiji približati tudi po številu točk. Pomembnosti slednjih se še kako dobro zavedamo, saj pričakujemo srdit boj za kvalifikacije za evropska tekmovanja, pri katerem bo vsaka točka še bolj pomembna,« meni prvi zvezdnik Domžal Senijad Ibričić.

Trener Olimpije Robert Pevnik je po Niku Kapunu za to sezono ostal še brez Matica Črnica, ki je že prestal operacijo kolena in bo po napovedih odsoten pet mesecev. Stoodstotno ni nared niti Rok Kronaveter, potem ko se je vrnil po poškodbi gležnja, zdaj pa ima menda manjše nevšečnosti s kolenom. Proti Domžalčanom bo manjkal tudi napadalec Jucie Lupeta.


»Domžalčani imajo odlično selekcijo in bodo nevarni od vsepovsod, tako da svoje taktike ne gradimo na posameznikih. Ne smemo jim dovoliti, da se razigrajo, in ne smejo dobiti občutka, da lahko zmagajo,« opozarja Pevnik. Pari 24. kroga: Domžale - Olimpija (glavni sodnik Slavko Vinčić; danes ob 14.45), Maribor - Celje (Matej Jug; danes ob 17. uri), Rudar - Gorica (Rade Obrenović; danes ob 20. uri), Krško - Triglav (Mitja Žganec; jutri ob 15. uri), Mura - Aluminij (Alen Borošak; jutri ob 17. uri). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije