1. SNL

V LV: Za Celje ali za Olimpijo?

V 33. krogu 1. SNL v ospredju nedeljski štajerski derbi. Olimpija še s tretjim najslabšim moštvom po epidemiji.
Fotografija: Mariborčani so bili v Sežani potolčeni do tal, kar pa ni spodbudno za Celjane. FOTO: Matej Glavina
Odpri galerijo
Mariborčani so bili v Sežani potolčeni do tal, kar pa ni spodbudno za Celjane. FOTO: Matej Glavina

Nedeljski štajerski nogometni derbi v Ljudskem vrtu s šampionsko vrednostjo bo imel veliko napako: Štajerci bodo držali pesti za Celjane, saj edini lahko ogrozijo Olimpijin pohod proti naslovu. V 33. krogu 1. SNL bo danes le ena tekma, in sicer v Domžalah, jutri bosta še v Kranju in Stožicah, zadnja pa v ponedeljek v Velenju.

Domžale: Domžale – Bravo (sodnik Damir Skomina): Dvoboj rumenih družin je bitka konceptov, zgrešenega domžalskega in posrečenega ljubljanskega. Za Domžalčane je tudi bitka za obstanek. Tekma bo tudi motiv za nekdanjega Domžalčana Dejana Grabića. Nekaj let je bil del številnega strokovnega štaba in očitno se je veliko naučil. Dovolj, da bi ga imeli zdaj Domžalčani spet radi. O konceptih, domžalski eksperiment z izkušenimi veterani se izteka, ljubljanski z mladimi bo imel nadaljevanje v novi sezoni. Najbrž s kar nekaj novimi obrazi.

Kranj: Triglav – CB24 Tabor (Slavko Vinčić): Športni direktor Triglava Siniša Brkić še ni prevzel vajeti v svoje roke. Po navadi jih je, ko se je bilo treba reševati. Morda je že, pa tega ne vemo. Triglav se bo lahko rešil le v dodatnih kvalifikacijah, kakovosti je bistveno premalo za kaj več, četudi je Tabor novinec v 1. SNL. Toda na igrišču je konkurenčen in tekmovalen. Zanimivo je, da so v večinsko tujskem moštvu zablesteli tudi slovenski fantje. Koprska Leon Sever in Marko Krivičić sta premočna že za Koper, Erik Salkić pa doživlja igralsko pomlad. Tu je še Klemen Nemanič.

Maribor: Maribor – Celje (Bojan Mertik): Prvič po prevzemu moštva se je trener Sergej Jakirović soočil s kritikami. Bile so upravičene. Kar je sestavil v Sežani, je bilo res podobno popolnemu nepoznavalcu. Navijači so zdaj vsaj pomirjeni, šampionski naslov ne bo ostal v Mariboru, morda bi lahko na Štajerskem. Ampak težko bi se sprijaznili s tem, da bi šel v Celje. Ljubljana je pač le Ljubljana. Tudi točka bo za goste premalo, ampak v nogah so pravi umetniki za vijolične tekmece. Nihče ne bi imel proti, če bi bila umetnost Mitje Lotriča, Daria Vizingerja, trenerja Dušana Kosića nedosegljiva za mariborske iztrošene težkokategornike.


Ljubljana: Olimpija – Aluminij (Matej Jug): Strelsko klofutanje Triglava in Rudarja ni kdo ve kakšen podvig in predvsem ni verodostojen za trkanje po prsih. Naslov prvaka bo – kot vedno – ovrednotila Evropa, strelski dosežek Anteja Vukušića (če ga zdaj ne bo mogoče prodati, potem je zanj najbolje, da takoj sklene dosmrtno pogodbo z Olimpijo) in še vedno preslab učinek Stefana Savića pa trg. A nekaj je jasno, Olimpija ima za slovenske razmere igralski presežek, ki ga mora le pazljivo voditi. In občasno predramiti. S trenerjem Dinom Skenderjem so ga, toda pravi izziv za mladega trenerja in selektorja Mladena Rudonjo šele prihaja. Te fante je izbral in vodil do prvega mesta Safet Hadžić, onadva jih bosta do najverjetnejše lovorike.

Velenje: Rudar – Mura (Aleksandar Matković): Služba je služba, pa če je še tako neučinkovita. Oboji si morajo plačo zaslužiti in med delovna opravila spada tudi tekma, ki ne prinaša ničesar in bi jo oboji najraje izpustili. Rudar ima le še dve domači priložnosti, da se izogne rekordu in sezoni brez zmage.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije