KOŠARKA

Uživa v napredku zmajčkov

Marko Anđelković je pomočnik trenerja zmajev Zorana Martića. Zadolžen je tudi za razvoj in trening mladih košarkarjev.
Fotografija: Marko Anđelković se je letos pridružil ljubljanskim košarkarjem. Foto: Petrol Olimpija
Odpri galerijo
Marko Anđelković se je letos pridružil ljubljanskim košarkarjem. Foto: Petrol Olimpija

LJUBLJANA – Kot zadnji se je trenerskemu štabu Zorana Martića v Petrolu Olimpiji pridružil 37-letni srbski strokovnjak Marko Anđelković. »Iskal sem delo v Združenih državah Amerike, potem se je javila Petrol Olimpija, z veseljem sem sprejel ponudbo kluba, ki ima bogato tradicijo,« je razkril srbski strokovnjak, ki pravi, da se je v Ljubljani dobro znašel. Nazadnje je deloval v klubu Mega Bemax, kjer je vodil moštvo do 19 let, pred tem pa bil član Partizana, Vračarca in Zvezdare. Leta 2017 je bil tudi del strokovnega štaba ekipe Denver Nuggets v poletni ligi NBA v Las Vegasu. Marko ne skriva, da je želel v ZDA. Lani je njegova žena dobila zeleno karto in se preselila v Chicago, po izobrazbi je inštruktorica pilatesa. Še več: z Markom pričakujeta otroka, žena je v sedmem mesecu nosečnosti.

Zaprti sistem v ZDA

»Z mnogo razumevanja in jasnimi skupnimi cilji nama uspeva, da premagujeva tudi to razdaljo,« Marko pove o tem, kako živita z ženo vsak na svojem koncu sveta. S pomočjo poznanstev je poskušal do dela v eni od ameriških študentskih ekip, poskusil je tudi v ligi NBA in razvojni ligi. »Brez sreče ne gre, saj so to precej zaprti sistemi,« ugotavlja in je hvaležen, ker ima dobro delo v Ljubljani.

»Rad delam z mladimi košarkarji, ki jih ima Olimpija veliko. Največji užitek pa je spremljati napredek teh fantov,« poudari Marko, ki se zaveda, da je ob takem ritmu tekem, tri na teden, težko uspešno razvijati mlade in še loviti rezultat. Olimpiji kljub temu nekako uspeva. »Vajen sem bil delovati v klubih, ki so urejeni, kjer so naloge jasno deljene, prav tako hierarhija. Tako je tudi v Olimpiji, kjer so moje naloge povezane s skavtingom in individualnim delom z mladimi igralci. Se razume, po svojih močeh in zadolžitvah pomagam tudi na treningu članskega moštva, kjer se trenerji včasih preznojimo kot košarkarji,« še pove Marko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije