NOGOMET

Usoda Londona odvisna od gležnja

Liverpool za uvod četrtfinala lige prvakov z dvema goloma prednosti. Prekletstvo Manchester Cityja proti angleškim tekmecem.
Fotografija: Fabian Delph je grdo pohodil Harryja Kana. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Fabian Delph je grdo pohodil Harryja Kana. FOTO: Reuters

LONDON – V torkovih uvodnih četrtfinalnih tekmah nogometne lige prvakov so igrali kar trije angleški prvoligaši. Nič presenetljivega, če vemo, da je elitni otoški ligaški razred najbogatejša žogobrcarska liga na svetu. Portugalski Porto se po slavnih letih konkurence zdaj ravna po načelu domače nadarjenosti in uvoza iz Brazilije, a Liverpool je na Anfieldu z 2:0 (Naby Keita 5., Roberto Firmino 26.) pokazal, zakaj je bil lani finalist vrhovnega klubskega tekmovanja na stari celini. »Zadovoljni smo, v drugem polčasu smo sicer malce izgubili kompas, a ničesar ni za kritizirati. Izid 2:0 je zelo dober rezultat, a v Portu se bo treba spet boriti do zadnje kaplje krvi,« je modroval Liverpoolov trener Jürgen Klopp. Tottenham je v drugem obračunu na svoji drugi tekmi na novem domačem stadionu z 1:0 (Heung-min Son 78.) ugnal Manchester City, londonsko zmagoslavje pa je zasenčila poškodba prvega zvezdnika Harryja Kana. Strelec 24 zadetkov v tej sezoni je moral v drugem delu igre zapustiti zelenico zaradi zvitega gležnja, nogo mu je pohodil nasprotni igralec Fabian Delph. Ta Kanov gleženj je poškodbo utrpel že januarja, odsotnost je bila dolga sedem tekem, zdaj pa je zelo vprašljiv nastop kapetana angleške reprezentance na povratni tekmi naslednjo sredo. Obstaja celo možnost, da je že končal sezono, stadion je namreč zapustil na berglah z imobiliziranim gležnjem, slikanje poškodovanega dela pa bodo opravili šele takrat, ko bo upadla oteklina.

Lovijo štirico

Zato pa je na veliko prizorišče ob Kanovi poškodbi spet odločno stopil Korejec Son in zabil 18. gol v sezoni. »Zelo smo žalostni in razočarani, seveda tudi zaskrbljeni. Lahko le upamo, da pri Harryjevi poškodbi ne gre za kaj resnejšega, a tole z gležnjem ni videti dobro,« je pojasnil trener Tottenhama Mauricio Pochettino in dodal: »Zadovoljen sem z izidom, a Manchester City je še vedno favorit.« No, Tottenhamov vratar Hugo Lloris je v 13. minuti celo ubranil najstrožjo kazen Sergiu Agüeru. Trener Manchestra Pep Guardiola je za povratni dvoboj optimističen, a njegov klub ima proti angleškim rivalom v evropskih tekmovanjih zelo zanimivo statistiko, v petih tekmah še ni zmagal. V izločilnem delu po zaostanku na uvodni tekmi ni napredoval že vse od leta 1971. Ta negativni niz mora končati, če želi ohraniti upe na štiri lovorike v tej sezoni (prvenstvo, pokal, že osvojeni ligaški pokal, liga prvakov). »Zagotovo bomo na povratni tekmi igrali bolje kot tokrat,« se tolaži Guardiola. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije