MOTOKROS

Upa na manj nori vikend kot v Latviji

Timu Gajserju odlično kaže v boju za naslov svetovnega prvaka. Na zadnjih štirih postajah dobil kar sedem od osmih voženj.
Fotografija: Tim Gajser bo tudi na Saškem dirkal z rdečo tablico vodilnega v skupni razvrstitvi. FOTO: Hondaproracing
Odpri galerijo
Tim Gajser bo tudi na Saškem dirkal z rdečo tablico vodilnega v skupni razvrstitvi. FOTO: Hondaproracing

LJUBLJANA – Najboljši motokrosisti so ravno na polovici letošnjega svetovnega prvenstva v razredu MXGP; za njimi je devet preizkušenj, pred njimi prav toliko. Naslednja bo na sporedu že jutri v Teutschenthalu, kjer bo poskušal Tim Gajser s hondo CRF450RW nadaljevati izjemen niz uspehov.

Slovenski as je prejšnjo nedeljo v latvijskem Kegumsu slavil že četrto zaporedno zmago in se z njo še utrdil na vrhu skupne razvrstitve, v kateri ima zdaj že 33 točk naskoka pred Antoniem Cairolijem (KTM). Toda italijanski veteran, ki je prevladoval na uvodnih dirkah sezone, si je med prvo vožnjo za veliko nagrado Latvije izpahnil ramo in si tako močno pokvaril možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka.

Zdi se, da ima Gajser zdaj odprta vrata do lovorike, saj ima pred tretjeuvrščenim Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (Yamaha) zajetnih 135 točk prednosti. Haloški šampion, ki jezdi na valovih uspeha, je v zadnjem obdobju tako prepričljiv, da se lahko pravzaprav le sam ustavi na poti do svoje druge skupne zmage v kraljevski kategoriji MXGP po sezoni 2016. Od velike nagrade Portugalske, kjer je začel svoj zmagoviti niz, spet dirka, kot da bi bil z drugega planeta.
 

Poškodovan tudi Herlings


Na zadnjih štirih postajah je namreč Tim v svojo korist odločil kar sedem od osmih voženj! Edina, ki je ni dobil v zadnjem mesecu dni, je bila prva v Kegumsu, na kateri je bil najhitrejši povratnik Jeffrey Herlings (KTM). Mimogrede: 24-letni Nizozemec, branilec naslova svetovnega prvaka, je znova utrpel neprijetno poškodbo, potem ko si je v Latviji zlomil gleženj.
Tim Gajser bo tudi na Saškem dirkal z rdečo tablico vodilnega v skupni razvrstitvi. FOTO: Hondaproracing
Tim Gajser bo tudi na Saškem dirkal z rdečo tablico vodilnega v skupni razvrstitvi. FOTO: Hondaproracing

Čeprav je Gajser zdaj res v sijajnem položaju, njegove misli še ne uhajajo tako daleč. Iz izkušenj namreč še kako dobro ve, da se lahko hitro marsikaj postavi na glavo. Zato je stoodstotno osredotočen na veliko nagrado Nemčije, na kateri je lani v obeh vožnjah zaostal le za Herlingsom.

»Po tako norem vikendu, kot sem ga imel v Latviji, upam, da mi bo ta konec tedna teklo bolj gladko. Proga v Nemčiji mi je všeč, ob njej se vedno zbere ogromno mojih navijačev, zato se že zelo veselim dirke v Teutschenthalu,« je poudaril 22-letni Haložan in na hitro podoživel preizkušnjo v Kegumsu, kjer je po grozljivem padcu v kvalifikacijah pristal šele na 18. mestu. Že na startu prve vožnje je eksplodiral in se v nadaljevanju prebil do šestega mesta, na drugi pa je bil nepremagljiv.

»Seveda se je na koncu zame s četrto zaporedno zmago in povečanjem vodstva v skupnem seštevku razpletlo zelo dobro, toda moram priznati, da tokrat zares ni bilo preprosto – tako telesno kot psihično. Prav zato bi se rad še enkrat zahvalil celotni ekipi in slehernemu posamezniku za vso podporo,« je bil hvaležen Gajser, ki bo seveda tudi v Teutschenthalu, kjer je leta 2015 slavil zmago v razredu MX2, dirkal z rdečo tablico vodilnega v točkovanju za svetovno prvenstvo.

Ob njem bo v kraljevskem razredu pod slovensko zastavo na Saškem tekmoval tudi Klemen Gerčar (Husqvarna), v MX2 bo med našimi nastopil Jan Pancar (Yamaha), na preizkušnji za evropsko prvenstvo EMX250 pa se bo predstavil Luka Milec (Husqvarna). N

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije